Riihimäen Seniorit eduskuntavierailulla – Ulko- ja turvallisuuspolitiikka puhuttaa ja työllistää

Blogi, tiistaina 14.11.2017

Tänään remontoituun eduskuntaan tutustui vuorostaan Riihimäen Seniorit. Viime viikolla visiitillä kävivät Lopen Seniorit ja tällä viikolla vielä torstaina illalla vierailulle on tulossa Lopen Lions Club. Ryhmiä siis talolla käy paljon ja itse olen halunnut varata näille kaikille ryhmille aina myös omaa aikaani tiukkojen aikataulujen ja kokousten välissä. Näissäkin ryhmissä mukana paljon sellaisia tekijöitä ja tukijoitani joita ilman en itseasiassa olisi koskaan tähän taloon työhön päässyt ja edennyt politiikassa edes tähän missä nyt olen. Kiitollinen siis monelle.

Tänään riihimäkeläisenä valtuutettuna avustajani Derya keitteli kahvit ja laittoi myös pullat kotikaupunkinsa väelle ja kahvikupin ääressä olikin mukavaa keskustelua ajankohtaisista asioista laidasta laitaan.

Päivä kuitenkin aamusta lähtien kokousten parissa. Ensin perusteellinen kuuleminen pohjoismaiden Norecas-yhteistyöstä missä luomme järjestelmän alkuun rauhanajan ilmatilannekuvayhteistyön aloittamiseksi. Tavoitteena siis parantaa tilannetietoisuutta, lentoturvallisuutta ja alueellisen koskemattomuuden valvonnan ja turvaamisen toimintaedellytyksiä rauhan aikana. Tämä hanke on yksi pohjoismaisen puolustusyhteistyön tärkeimmistä hankkeista ja hyvä, että tässä päästään nyt etenemään. Yhteisymmärryspöytäkirja MOU Memorandum of Understanding concerning Nordic Cooperation for Air Surveillance Information Exchange allekirjoitettiin puolustusministerikokouksessa marraskuun alussa.

Pöydällä myös isäntamaatukisopimus Host Nation Support. Asia vielä työn keskeneräisyyden takia leimattu käyttörajoitetuksi. Asiasta siis lainnojalla tässä vaiheessa syytä noudattaa vaiteliaisuutta. Kun työ valmis niin Puolustusministeriön ilmoituksen jälkeen asiakokonaisuus julkiseksi.

Tänään vielä lämpimät onnittelut rakkaan kotikunnan Lopen kirjastolle, joka täyttää juuri tänään 165 vuotta! Kiitos kirjastomme, Tarja ja kaikki menneet ja nykyiset kirjaston työntekijät!

 

 

Kommentit