Maanpuolustuskorkeakoulun lukukauden avajaiset – Syksyn ensimmäinen kokous Santahaminassa

Blogi, torstaina 07.09.2017

Maanpuolustuskorkeakoulun lukukauden avajaiset on ollut viime vuosina minulle yksi syksyn varma merkki. Tänäkin vuonna avasimme uuden kauden ensin kokouksellamme Santahaminen Vihma-kabinetissä. Esillä mm. MPKK:n koulutuksen uudistaminen ja nykytila ja muutama erittäin mielenkiintoinen alustus ja perusteelliset keskustelut. Isompiakin muutoksia tulossa ja hyvä, että myös turvallisuuden takaajiemme osaamisesta pidetään parasta mahdollista huolta.

MPKK:n kokouksen jälkeen sitten nuo lukukauden avajaiset ja ne tutun juhlavat ja upeat. Hienoa nähdä nuoria naisia ja miehiä joille isänmaan puolustaminen ja siitä huolehtiminen on kunnia-asia ja monelle myös tämän kautta elämäntehtävä. Ja tänä vuonna jotenkin tämä itsenäisyyden 100. juhlavuosi toi myös tähän juhlaan lisää tunnelmaa ja tunnetta.

Avajaisissa rehtorimme kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki kävi läpi mennyt lukuvuotta ja katsoi myös nyt alkavaan lukukauteen. Paljon uusia opiskelijoita aloitti ja aloittaa tänäkin syksynä MPKK:ssa ja kaikilla eri tasoilla. Tänäänkin saimme kuulla erinomaisen tuoreen sotilasprofessori, everstiluutnantti Petteri Lalun juhlaesitelmän Venäjästä. Lalu kuuluu MPKK:n Venäjä-ryhmään ja tällä saralla tehdään erinomaista työtä. Tänään esitelmän aiheena oli Venäjän näkökulma sotilaallisiin uhkiin.

Avajaiset päättyi ensin kadettikuoron hienoon lauluun ja sen jälkeen yhdessä laulettuun Maamme-lauluun. Hieno päivä ja kunnia saada olla jälleen mukana .

…..

Saarelta sitten päivä jatkui eduskunnassa ensin ryhmäkokouksella. Kokoomuksen perinteikäs ryhmähuone nyt myös remontoitu hienoksi ja oli mukava saada palata sinne parin vuoden evakon jälkeen. Puheenjohtaja Petteri Orpo kävi läpi hieman taloustilannetta ja laajemmin poliittista tilannetta ja sen päälle tuttuun tapaan hyvä ja laaja yhteinen keskustelu. Joukkueemme on yhtenäinen ja se näkyy nyt kaikessa.

Tänään myös ensimmäinen kyselytunti uudistetussa Istuntosalissa ja näin se arki sitten täydellä teholla käynnissä.

 

Kommentit