Susijengi lähetettiin matkaan jatkopeleihin – Istanbulista lupa odottaa menestystä

Blogi, keskiviikkona 06.09.2017

Tänään Hartwall Areenalla pelattiin viimeinen koripallon EM-kisojen Suomen alkulohkon peli. Maajoukkueemme Susijengi jatkoi vahvoja esityksiä ja täysi areena kotiyleisöä oli kuin se kuuluisa kuudespelaaja. Aivan älytön tunnelma Areenalla ja mahtavaa eurokorista. Vuosi sitten kävin katsomassa Rio De Janeiron Olympialaisissa useamman mm. Jenkkien pelin ja mahtavia olivat nekin, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että nämä kotikisat ovat tarjonneet minulle kyllä ne elämäni parhaat hetket koriksen parissa.

Eilen illalla Susijengi taisteli makean voiton Kreikasta 89-77 Teemu Rannikon johdolla ja kyllähän Petteri Koponen 24 pisteellä ja Lauri Markkanen olivat liekeissä. Ja sama tahti jatkui tänään Islantia vastaan. Hienoja hetkiä ja upeaa pohjoismaalaisuutta kun koko halli yhtyi Islannin kannattajien viikinkihuutoon. Hieno hetki sportin parissa. Ratinan fudiskentältä haettu jalkapallon karsintapäänahka sai seurakseen nyt koriksen EM-alkusarjan päänahan ja vahvan pohjan Turkin Istanbulissa alkaviin jatkopeleihin. Tällä jengillä on mahdollisuus mennä EM-kisoissa vaikka kuinka pitkälle ja uskon, että tämä alkusarjan kotikenttäetu ja sieltä saatu hurmos kantaa ulkomaillakin.

Päivään mahtui kuitenkin ennen illan EM-ottelua Valtion Liikuntaneuvoston kokous missä esillä myös Olympiakomitean ajankohtaiset asiat ja huippu-urheilu muutenkin urheiluministeri Sampo Terhon kanssa. Päivällä aiemmin myös eduskunnan täysistunto. Valiokuntakokoukset alkavat vasta loppuviikosta eli hieman nyt ehtinyt tässä myös kirjoitella. Muutama kolumni taas matkaan ja hieman taustamateriaaliakin syksyn töihin niin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kuin taloudestakin. Niiden parissa aika leijonan vai pitäisikö suden osalta menee tämä meikäläisen syksy.

Tänään myös upean Suomenhevosen juhlapäivä! Onnea 110-vuotiaalle uskolliselle kaverille ja soturillekin! Hevosenmalja!

Kommentit