Maakuntapäivä Heinolassa – Yritysvierailuja, luontomatkailua ja Vierumäen ajankohtaisia juttuja

Blogi, maanantaina 01.10.2018

Lokakuun ensimmäinen päivä ja samalla ensimmäinen maakuntapäivä oli varattu kalenterissani Päijät-Hämeeseen. Heinolan vierailupäivästä vastasi ystäväni Hemi Saari ja päivän ohjelma olikin mitä parhain ja laadukkain. Aikaisin aamulla jo Riihimäen, Hollolan ja Lahden kautta Heinolaan ja siellä viikko liikkeelle yritysvierailulla.

Lokakuun ensimmäinen yritysvierailu oli VVR-Woodille. VVR-Wood on nopeasti kasvava ja jo myös kansainvälistyvä mm. puukerrostalojen suurelementtejä ja mm. lattiarakenteita tekevä yritys. Myös yrityksen osaamiseen on luottanut monet kunnat ja kaupungit ja nyt mm. pihassa oli odottamassa elementit uuteen Hakunilan Päiväkotiin mikä sekin tehdään sisäilmajärkevästi puusta. Ja onhan puurakentaminen myös ekologista. Tero Vesasen ja Ville Valveen johdolla yritys on kasvanut nopeasti ja luonut myös uutta vastuullisuutta ja omaa laadunvalvontaakin puukerrostalojen rakentamiseen. Yrityksen uusin VVR Ripaelementti täyttää myös uusimmat ja tiukimmat askelääni- ja värähtelyvaatimukset ja tähän osaamiseen luotetaan myös ulkomailla. VVR-Wood valmistelee kauppoja nyt mm. Norjaan ja olen varma, että näiden tekijöiden asenteella ja laadulla myös muissa maissa suomalainen puuosaaminen, puurakentaminen ja korkealaatu tulevat vielä valtaamaa alaa. Äärimmäisen mielenkiintoinen yritys ja jos vielä joskus saan olla päättämässä yhdenkin koulun tai päiväkodin tai muun vastaavan rakentamisesta niin tulen huolehtimaan, että tarjouskisaan voivat osallistua myös puurakentamisen ammattilaiset. Näitä märkää sementtiä seisovia sisäilmaongelmaisia betonikonstruktioiden tuoneloita on tehty ja tehdään edelleen liikaa. Kurkatkaapa lisää www.vvr.fi.

Vähän laittoi Hemi meikäpojan puhaltamaan! Hieno lenkki Heinolan Ilvesreitillä!

Sitten päivä jatkui Jyränkölän Setlementin toimintaan tutustuen. Hienoa työtä todella laajalla tarjonnalla syrjäytyneiden nuorten parista ikäihmisten hoivaan ja ystäväpalveluun ja moneen muuhun. On tärkeä huolehtia, että myös tulevaisuudessa tulee sitten Sotea tai ei niin hoiva-alalla turvataan myös näiden laadukkaiden kolmannensektorin toimijoiden tulevaisuus. Vierailu Jyränkölässä päättyi työlounaaseen Ravintola Kestiin. Kestiltä sitten Irinan ja Hemin kotiin ja ulkoiluvaatteet päälle ja maastopyörillä matkaan Heinolan omaa Ilvesreittiä pitkin kohti Vierumäkeä. Neljätoistakilometriä maastopyörällä upeissa harjumaisemissa ja keskusteluissa Hemin kanssa mm. tavoite saada henkilöliikenne Orimattila Henna – Lahti – Vierumäki – Heinola -välille. Minusta täysin mahdollinen hanke nyt kun henkilöliikenne vapautuu. Itseasiassa voisi olla jopa hyvä pilotti kaupunki- ja seutuliikenteestä kun rata on valmiina eli ei tarvita kuin päätös ja toimeksi. Olen valmis osaltani auttamaan. Eli upeita maisemia ja hienoja polkuja ja mukavaa seuraa niin mikäs siinä oli Poronpolun jälkeen jatkaa luontoliikunnan parissa nyt itsekin mennen ja välillä aika kovaakin. Perillä Vierumäellä odotti suihku ja sitten ajankohtaiskatsaus Vierumäen Urheiluopiston toimintaan.

Kävimme läpi tänään julkaistun Vierumäen uuden omistuspohjan vaikutuksia ja mahdollisuuksia ja paikan koulutusasioita ja myös infran kehittämishankkeita. Tarpeina mm. Fudiskentän kattaminen ja uusi yleisurheilukenttä. Ja aivan mahtava oli päästä seuraamaan myös uutta Yläkoululeiriä missä tällä kertaa ystäväni Marko Tarkkalan opissa oli kymmenenkunta yläkouluikäistä motocross- ja mantsanuorta. Hienoa yhteistyötä Vierumäeltä ja Suomen Moottoriliitolta. Tällaisia lisää! Eikös vain?

Urheilun parissa olen saanut tehdä töitä aika syvälläkin jo kohta kaksitoista vuotta ja Vierumäki on tässä ollut monesti keskiössä ja toimenpiteidenkin kohteena. Upea ja laadukas valtakunnallinen urheiluopisto minkä toimintaa ja tilojakin on kehitetty määrätietoisesti. Nytkin hyviä askelia eteenpäin ja myös hyviä tulevaisuuden suunnitelmia. Perusteellinen katsaus näihin.

Kiitos Hemille upeasta päivästä ja antoisasta ohjelmasta. Toinen kerta viikon sisällä Heinolassa ja jälleen viime viikon supersuositus Heinolan Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenillan tapaan hyviä kohtaamisia ja keskusteluja.

Heinonen tulee Heinolaan toistekin!

Kommentit