Keskiviikon poliittinen lakko on kaikille työntekijöille täysin vapaaehtoinen – En jaksa uskoa, että päiväkotien ja koulujen työntekijät osallistuvat työajallaan poliittiseen lakkoon

Blogi, tiistaina 02.10.2018

Huomenna keskiviikkona ammattiyhdistysliikkeet yrittävät pysäyttää Suomen poliittisella lakolla. SAK:n johdolla tehty lakko on poliittinen eikä siihen ole yhdenkään edes ammattiyhdistysliittoon kuuluvan työntekijän pakko liittyä. Itseasiassa jokainen työntekijä tekee itse päätöksen osallistuuko SAK:n masinoimaan poliittiseen lakkoon vai ei.

Ilmoitusten mukaan Palvelualojen ammattiliitto PAM, Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja Sähköliitto pitävät huomenna poliittisen lakon vastalauseena hallituksen suunnitelmille henkilöperusteisen irtisanomisen keventämisestä alle 20 työntekijän yrityksissä. Tänään kuitenkin esitystä ollaan lausuntokierroksen perusteella vielä korjaamassa, mutta ei sekään kuulemma PAM:n Ann Selinin mukaan riittä. Selin jopa kehtasi suorassa Ylen Ykkösaamussa väittää, että Suomessa voidaan ja oltaisiin irtisanottu jo nyt työntekijöitä vain sen takia, että ihminen on käynyt työaikana wc:ssä. No ei varmasti ole ja sellaista ei kukaan hyväksyisi eikä sellainen missään kestäisi. Eikä myöskään irtisanominen raskauden takia tai SAK:n kampanjan väittämä ja levittämä väite minkä mukaan jatkossa voisi irtisanoa ihmisen työstään jos hän työkonetta käyttäessää loukkaantuisi. Ei tietenkään voisi – ei nyt eikä jatkossakaan.

JHL on aloittanut jo poliittiset ylityö- ja vuoronvaihtokiellot oikeastaan kaikilla aloillaan kuunvaihteessa. Hämmästyksekseni myös OAJ johon itsekin kuuluu kertoi aloittavansa 8.10. ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisen varhaiskasvatuksen sopimusaloilla. OAJ:n mukaan toimenpiteet eivät kuitenkaan tässä vaiheessa koske kuntien päiväkoteja. JHL:n sen sijaan kohdistaa poliittiset toimensa myös kunnallisiin päiväkoteihin. Mutta onneksi niissä paljon myös OAJ:n jäseniä lasten ja perheiden tarvitsemat palvelut voidaan turvata. Ei varmasti ole lasten syy eikä kohtuuskaan, että lapset joutuisivat kärsimään poliittisista työtaistelutoimista.

Mutta hyvä on alleviivata vielä, että kaikille työntekijöille näihin työtaistelutoimiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Työntekijöitä ei voida siis pakottaa osallistumaan työtaisteluun vaikka hän kuuluisi liittoon JHL:ään tai muihin. Kannattaa muuten huomata sekin, että työnantajan tapaturmavakuutus ei ole voimassa työtaistelun aikana. Kannattaa siis itse päättä mitä haluaa ja mitä on valmis politiikan edessä tekemään.

Itse olen sitä mieltä, että poliittiset lakot eivät ole enää tätä päivää. Niissä kärsii aina sivulliset niin kuin nytkin ja ne kohdistuvat aivan vääriin ihmisiin ja myös yrityksiin. Poliittinen lakko onkin juurikin siinä mielessä epäreilu vaikutuskeino, että siinä ay-liike osoittaa mieltään nimenomaan maamme hallitusta vastaan aiheuttamalla samalla suurta vahinkoa sivullisille. Itseasiassa Euroopassa, esimerkiksi ­Saksassa, Britanniassa, Hollannissa, Espanjassa ja ­Kreikassa, poliittiset lakot on yleensä kielletty, sillä poliittisen protestoinnin katsotaan kuuluvan vapaa-ajalle.  Minusta meilläkin työehtosopimukseen tulisi lisätä selkeä säädös, minkä mukaan lakon tai muun työtaistelutoimen tulee kohdistua vain asioihin, joista työntekijä ja työnantaja voivat sopia keskenään. Politiikkaa voi jokainen sitten tehdä ja harrastaa vapaa-ajallaan.

….

Olipahan vauhdikas päivä. Aamulla puolustusvaliokunta ja sitten liikennejaosto ja tämän jälkeen Liikuntaneuvoston rakentamistyöryhmän kokous ennen VaV-ryhmää ja täysistuntoa. Istunnon isoin asia oli tänään tiedustelulakien perustuslain vaatima muutos ja tästä äänestämme vielä tällä viikolla. Näyttää siltä, että riittävä 5/6 enemmistö asialle löytyy ja saamme tarvittavat tiedustelulait voimaan vielä tämän vaalikauden aikana. En toki usko, että yksikään haluaa ottaa harteilleen sitä taakkaa, että tiedustelulait eivät olisi viranomaisten käytössä ja tapahtuisi esimerkiksi terrori-isku mikä oltaisiin voitu estää tiedustelun keinoin. Mutta katsotaan äänestääkö jotkut kuitenkin vastaan.

Hallitus korjasi tänään lausuntokierroksen pohjalta yritysten työllistämislakia. Henkilöperusteisen irtisanomisen kriteereitä aiotaan keventää siis aiemmin suunnitellun alla 20 hengen yritysten sijaan vain alle 10 henkeä työllistävissä yrityksissä. Samalla muutettiin irtisanotun työntekijän karenssia lyhentäen sitä 60 päivään. Suomen Yrittäjät pitivät korjattua esitystä tärkeänä keinona rohkaista pieniä yrityksiä työllistämään enemmän. Ja on totta, että lisää työpaikkoja syntyy varmasti.

Yrityksille tehdyn gallupin mukaan jopa 60 prosenttia näistä pienistä 2–9 hengen yrityksistä tulee työllistämään lisää, jos henkilöperusteinen irtisanominen olisi helpompaa. Yksinyrittäjistä yli kolmannes kertoo tekevänsä niin. Tutkimukseen vastasi 1056 pk-yrityksen edustajaa.

Ja muistetaan nyt vielä tässäkin, että jatkossakaan naaman eli ns. pärstäkertoimen mukaan ei ketään voisi erottaa eikä vessassa käynninkään takia. Aivan älyttömiä tällaiset väitteet mitä SAK nyt edelleen levittää.

Nyt kotona ja illalla vielä ihana rauhallinen hetki Lopen kirkossa kun Timotei-kuoro juhlii konsertillaan 30-vuotista menestyksekästä uraa. Tervetuloa Lopelle illalla. Uskon tai olen varma, että ette pety tälläkään kertaa.

 

Kommentit