52. Poronpolku keräsi yli 2400 luontoliikkujaa Lopelle – Luontoon panostettu euro tulee kymmenkertaisesti takaisin

Blogi, sunnuntaina 30.09.2018

Tänään kotikunnassani Lopella vietettiin jälleen Poronpolun päivää. Ensimmäinen Poronpolku samoiltiin Lopella 29.10.1967, kun silloisen matkailulautakunnan puheenjohtajan Arvi Oinaalan ja Kalevi Airolan ideoimana syntyi uusi luontoliikunnan tapahtuma. Alkuun Poronpolku keräsi muutaman sata osallistujaa, mutta 1979 rikottiin jo 1000 kävijän rajapyykki ja 1990-luvulla tapahtuma kasvoi reilusti kun mukaan tuli Pirunlinnan tapahtumat lapsille ja lapsiperheille. 50. juhlatapahtumassa rikottiin sitten ensimmäisen kerran 3000 poronpolkulaisen rajapyykki ja myös viime vuonna matkaan lähti neljättätuhatta luontoliikkujaa. Tänään pieni sateen uhka ehkä jätti osan kotiin ja kävijämäärä oli nyt 2422. Silläkin luvulla taidamme olla tämänkin vuoden suurin luontoliikuntatapahtuma Etelä-Suomessa.

Poronpolulla jälleen!

21. kerta ja huomatkaa, että paljainjaloin jälleen 🙂

Viime vuonna Poronpolku ry joutui siirtämään lähtöpaikan suuren yleisömäärän takia Räyskälän lentokentälle ja nyt toinen tapahtuma samassa lähtöpaikassa osoitti jo kaiken olen kuin olisi aina ollut näin. Huhdan Pirjon johdolla Poronpolku ry on tehnyt jäsenyhdistystensä ja niiden jäsenten ja aktiivien johdolla erinomaista työtä. Tapahtuma keräsi tänäänkin yksinomaan kehuja ja kiitosta ja kaikki sadat ja sadat joita ehdin jututtaa ja kysellä vastailivat ja nyökkäilivät, että kaikki meni erinomaisesti ja ensi vuonna tulla uudelleen.

Itse olen halunnut antaa oman pienen työpanokseni Poronpolulle toimimalla tapahtuman juotajana ja kuuluttajana viime vuosina ja tänäänkin tuli puhuttua väelle aina aamu kahdeksesta illansuuhun asti yhtä hernerokkalautasen syönnin aikaa lukuunottamatta. Oli mukava ja antoisa päivä ja lupasin tulla ensi vuonnakin talkoisiin.

Kotikuntani Loppi on panostanut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana luontopolkuihin, -reitteihin ja nuoti- ja laavupaikkoihin valtavasti. Ison työn ovat tehneet myös poronpolkulaiset ja ennen muuta Lopen Samojaat. Vuosittain Lopella laitetaan 10-15 000 euroa reitistöjen ylläpitoon ja mm. polttopuuhuoltoon ja reitistömme ovatkin todella kovassa käytössä. Valtakunnallisesti on kuitenkin laskettu, että tällaiset luontoon sijoitetut rahat tulevat takaisin kymmenkertaisesti. Näin uskoisin Lopellakin olevan niin luontomatkailun parissa toimivien yritysten, kauppa yms. ostosten ja Poronpolun ja Poronpolun polkaisun kautta olevan. Ja uskon, että tämä matkailu ja luontoliikunta tulee entisestään vain kasvamaan kun meidän sijainti tässä vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta on aivan omiaan.

Tänä vuonna julkaisimme myös uuden Ulkoilureitit ja luontokohteet -esitteen, josta löytyy kattavasti Lopen ulkoilu-, melonta- ja pyöräilyreitit taukopaikkoineen, sekä tietoa uimapaikoista ja venerannoista. Esitteessä kerrotaan myös tutustumisen arvoisista luontokohteista. Esite on jaossa kirjastossa ja kunnatalolla, mutta löytyy myös sähköisesti täältä. Lopen luontopolut ja nuotiopaikat ja laavut ovat käyttössänne 24/7/365. Tervetuloa Lopelle!

Ja laittakaapa kalenteriinne jo nyt Poronpolku 2019 sunnuntaina 29.9.2019 ja maastopyöräilyn Poronpolun Polkaisu päivää ennen lauantaina!

Nyt Heinosen ääni käheänä. Taidan ottaa lämpimän teen ja mennä viltin alle. Huomenna maakuntapäivä vie Heinolaan ja siellä yritysvierailujen päivä yhdessä Hemi Saaren kanssa.

Kommentit