Maakunnan mies. Valtakunnan vaikuttaja. – Sloganilla pitkät ja arvokkaat perinteet

Blogi, maanantaina 25.03.2019

Viime vaaleissa 2015 sain käyttööni vaalilauseen: ”Maakunnan mies. Valtakunnan vaikuttaja.”

Erinomaisen sloganin oli aikanaan keksinyt pitkänlinjan kokoomustekijä Heikki A Ollila. Hän käytti sitä itse, mutta antoi sen käyttöön myös muutamille kriteerit täyttäville muille maakuntien edustajille. Hämeessä slogania sai käyttää minua ennen suuresti arvostamani entinen ministeri Jari Koskinen. Kun Jari jäi politiikasta pois ja minä täytin saappaita niin sain Heikiltä 2015 luvan ottaa vuorostani tämän tunnuslauseen käyttöön. Se kuvaa hyvin tämän hetken tekemistäni niin Hämeen maakunnan maakuntavaltuuston puheenjohtajana kuin myös kansanedustajana ja mm. Valtiovarainvaliokunnan vastaavana.

Niin kuin Hämeen Sanomat joku aika sitten isosti kirjoitti niin, olen aina tehnyt maaleja Hämeen vaalipiirin eteen kun paikkoja on auennut tai sitten niitä paikkoja on vain täytynyt itse etsiä ja maaleja tehdä.

Näistä nyt viimeksi Aulangon korjausrahat tälle vuodelle, Liesjärven ja Torronsuon suurimmat korjaus- ja kehittämisrahat, lähihistorian suurimmat tierahat Hämeeseen Lounais-Hämeestä aina Itä-Hämeeseen asti. Ja myös Heinolan Lintutarhan jatkon varmistanut lisärahoitus joulukuussa. Ja isoina juttuina myös Riihimäen moottoritien liitäntäpysäköinnin rakentaminen ja Kantatie 54 riista-aidat. Tässä siis vain muutama ihan viime kuukausien juttu missä maakuntiemme asiat näkyvät. Ja isompina pääradan remontti mikä nyt saanut rahoituksen 2021 asti. Harmi, että kehittämisyhtiötyö nyt pysähtyi. Sekin oli muuten niin neuvoteltu jatkoon, että Hämeenlinna ja Riihimäki olisivat olleet halutessaan mukana jo alusta lähtien näissä yhtiöissä vaikka mediassa hieman erilailla asiasta onkin kirjoitettu.

Ja sitten sellaisia isoja yhteisiä juttuja on ollut paljon mitä on tehty monien kansanedustajien kesken joista nyt tältä kaudelta voisi mainita Lahden Eteläisen kehätien ja Kakkostien isot remonttirahat ja vuosien varrella myös monet päätökset mm. koulutuksemme saralla Ypäjä Hevosopistosta Hyrian aloituspaikkoihin ja Tavastiaan ja ammattikorkeisiimme niin Kanta-Hämeessä kuin Lahdessakin. Niitä muistan jo opetusministeri Sari Sarkomaan ja Henna Virkkusen kausilta lähtien.

Tällaista on kansanedustajan maakunnan edunvalvonta ja tekeminen ja nyt viimeisenä Lasimuseon valtakunnallisen statuksen turvaaminen. Se päätös siirtyi nyt uudelle ministerille, mutta pohjat valmiina ja oikea ministeri hoitaa sen halutessaan vaikka ensimmäisenä asiana kuntoon. Ja sama myös Pääradan VR:n IC-vuorojen kanssa. Ne pitää seuraavan liikenneministerin vahvistaa ensi töikseen aiemmalle tasolle niin Hämeenlinnan kuin Riihimäenkin osalta. Pohjat valmiina, kunhan saadaan taas päätöksiin pystyvät hallitus virkamiesministeristön tilalle. Niin paljon tästä Juha Sipilän turhasta erosta on tullut aitoja ongelmia. Mutta pian helpottaa ja löytyy jälleen vastuunkantoa.

Mutta tällainen on tausta sloganini takana. Lupaan olla siis jatkossakin Maakunnan mies. ja Valtakunnan vaikuttaja.

Hämeen Sanomissa tänään aamulla uutista myös SDP puuhaamasta lihan ja maidon lisäverottamisesta. Toteutettuna millä tavalla tahansa niin tällainen kansansuussa lihavero ja maitovero nostaisivat ruuan hintaa ja olisivat myrkkyä monelle lapsiperheelle, eläkeläisille ja pienituloisille.

Ruuan lisäverottaminen myös ajaisi kotimaiset ruuantuottajat entistä ahtaammalle. Minä sanon siksi ei lihaverolle ja maitoverolle.

Hyvää ruokavalioon saa ja pitää kuulua myös maitotuotteita ja lihaakin. Joku tolkku siis verottamisessakin.

Eilen tapahtunut väkivaltainen isku ulkoministeri Timo Soinia kohtaan on vastenmielinen ja tuomittava. Se oli myös hyökkäys suomalaista demokratiaa – kansanvaltaa – kohtaan.

Asioista saa olla eri mieltä. Vihaisestikin saa puhua. Mutta vihapuheelle ja vihateoille pitää olla ehdoton EI ja sen eteen pitää kaikkien tehdä työtä.

Politiikan Värisuora Forssassa – Häme tarvitsee lisää vetovoimaa

Tänään Politiikan Värisuoramme jatkui Forssassa. Tarjan ja Aino-Kaisan kanssa aamusta siis Lounais-Hämeeseen. Forssan Jokioisten Leivän kahvila oli täynnä aamukahvilla ja puolentoista tunnin ajankohtainen keskustelu meni hetkessä. Keskusteluissa tänään Hämeen vetovoima ja erityisesti Lounais-Hämeen tilanne ja olimme kyllä aikalailla yhtä mieltä siitä, että liikenneyhteydet ja koulutusmahdollisuudet ovat avaintekijöitä tässä. Itse nostan aina esille myös tietoliikenneyhteydet ja niiden kautta sen, että työtä voisi tehdä myös täällä Hämeessä vaikka työpaikka fyysisesti olisikin kehä kolmosen sisällä, jos edes enää sellaista fyysistä työpaikkaa kaikilla edes onkaan.

Todella onnistunut tilaisuus ja monta uutta kohtaamista ja juttuhetkeä ja myös muutama uusi tukijakin mukaan matkaan. Ja rakkaat Rauni ja Marja-Leena totta kai tänäänkin mukana. Tällaisia tukijoita ja tekijöitä tarvitaan.

Forssasta sitten Tammelan kautta Riihimäelle. Riihimäen Vaalikahvilalla tänään aloitti yo-kirjoituksensa valmiiksi saanut Elisa Hyvärinen. Elisan tulon kunniaksi tänään munkkikahvit siellä. Ja munkkeja oli tarjolla myös Lopen MTK:n Vaalilounaalla Lopen Shellillä. Siellä keskustelussa suomalainen ruuantuotanto, elävä maaseutu ja pienemmät tiet ja myös vanhustenhoitokin. Kiitos Salmelan Liisalle ja MTK:n muullekin väelle kivasta tilaisuudesta.

Nyt Lopen kunnan vetovoimatyöryhmän kokoukseen ja sitten puheenjohtajisto ja kunnanhallitus.

Kommentit