Maailman nopein kansa tekee myös maailman upeimmat MM-ralli – Upeaa työtä Arctic Rally Finland!

Blogi, lauantaina 27.02.2021

Hattua nostan! Vai pitäisikö nyt sanoa, että kypärä päästä!

Kalle Rovanperän vauhti on ollut Toyotalla Jonne Halttusen kanssa hyvää. Ott Tänak kuitenkin ainakin toistaiseksi vielä edellä.

Kuukaudessa Suomen MM-rallikoneisto ja perinteisen Tunturirallin tekijät loihtivat maahamme rallin MM-sarjan avausosakilpailun. Ennätysnopea rutistus, mutta jälleen takuuvarmaan maailman parasta rallin tekemistä. Onnea ja kiitos siis Arctic Rally Finlandin tekijöille Riku Bitterin, Kai Tarkiaisen ja Tunturirallin isän Heikki Porasen johdolla!

Ja nyt voi estoissa kehua, sillä lähes 20 vuoteen tämä on ensimmäinen MM-ralli Suomessa minkä toteutuksessa en itse ole mukana. Toki mielelläni olisin myös tunturien MM-taiston kuuluttanut, juontanut ja selostanutkin, mutta nyt kun hangille ei yleisöä koronan takia päästetä niin ei myöskään selostuksia tarvita. WRC-hoitaa omat tv-lähetyksensä ja Suomessa mediat sitten omat osansa niin tv:ssä kuin radiossakin. Mäntyvaarassa ei siis Heinosen ääni kaikaa 🙂

Mutta tarkkaan olen seurannut tämän prosessin etenemistä. Ensin neuvotteluja, että MM-sarjan avausralli Suomeen saatiin ja sitten järjestely- ja sponsorineuvotteluja mm. Rovaniemen kaupungin kanssa. Kiitosta täytyy kyllä antaa Rovaniemen kaupungille. Itseasiassa taisi olla niin, että lopulta kaupungin vahva halu saada tämä ralli ja tehdä se hyvin vasta varmisti kisan toteutumisen. Ja iso kiitos Rovaniemen lisäksi kisan pääsponsseille Capital Boxille ja Markku Rautiolle.

Maailman nopein kansa siis tekee myös maailman upeimmat rallit!

Toivottavasti loppukesästä tilanne on sitten jo taas sellainen, että Jyväskylässä päästää ajamaan MM-pisteistä yleisönkin kanssa. Se olisi minulle 20. MM-ralli juontajana ja selostajana paikanpäällä. Juhlakisani kuten myös Jyväskylän Suurajojenkin 70. juhlakisa näet peruuntui viime loppukesältä. Nyt kuitenkin toivottavasti rokotteet purevat ja tilanne normalisoituisi loppukesään mennessä. Päästään juhlarallin pariin sitten taas.

Mutta on tämä rallin seuraaminen ollut yhtä tuskaa. Ei meinaa rallisydän pysyä rinnan alla, kun täältä etänä vain kisaa seuraillut ja upeita talvimaisemia ihastellut. Koville ottaa, pojat! Mutta täytyy kyllä vielä vain ihastella ja kiitellä miten upean rallin tekivät ja miten kaikki mennyt hyvin. Huomenna kisa vielä jatkuu ja lumiset rallikuvat valloittavat maailmaa!

Eilisen avauspätkän pieni penkkavierailu antoi kyllä Viron Ott Tänakille vähän turhan hyvän otteen kisaan alusta. Tänään sitten hyvää härnäystä. Kaihuavaarassa jo Tänakillakin vähän valliin kosketusta ja ero kapeni, mutta siellä 20 sekunnin tietämissä se näyttää edelleen vaan tiukasti pyörivän. Siikakämä vielä tänään ja toivotaan sieltä sitten hyvää hyökkäystä Kallelta ja Jonnelta! Ja huomenna sitten kisa vielä jatkuu parilla pätkällä ja lumiset rallikuvat valloittavat maailmaa!

Ja kyllä mä niin haluaisin, että Tunturin MM-rallin voittajaksi kirjoitettaisiin kaksikko Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen. Jos tämä vielä jäisi ainokaiseksi MM-sarjan visiitiksi tuntureissa.

Lepää rauhassa legenda – Hannu Mikkola siirtyi vihreämmille pikataipalille

Rallin maailmanmestari – legenda – Hannu Mikkola ehti vielä elää hetken, kun Suomen Lapissa ajettiin MM-rallia. Tunturirallin MM-arvo varmasti lämmitti Hannunkin mieltä. Ja pian tämän jälkeen kutsu kävi viimeiseltä erikoiskokeelta. Viesti aamulla kertoi, että Hannu Mikkola oli menehtynyt pitkän sairauden uuvuttamana.

Repäisy Ilta-Sanomien verkosta. Uutissivustot täyttyivät suru-uutisesta.

Yksi suurimmista on siis poissa. Osanotto Hannun läheisille ja voimia surun keskellä. Kiitos Hannulle lukuisista hetkistä moottoriurheilun parissa. Ne hetket ja muistot elävät ikuisesti. Legendat eivät oikeasti kuole koskaan.

 

Kommentit