Ystävänpäivä on joka päivä

Blogi, perjantaina 26.02.2021

Viikko alkaa olla jälleen lopuillaan. Teamsejä ja etäilyä ja alkaahan tässä jo pikku hiljaa kaivata ystäviäkin. Yksi heistä, Jessica Sonko, teki minulle tällaisen Ystäväkirjan. Paljastuuko jotain uutta, mitä et vielä minusta tiennytkään?

Tullet etelästä toivat sahan hiekkaa tänne meillekin ja näyttää vähän lämpöäkin tulleen matkassa. Vesikeliä näyttää pukkaavan. Viikonloppua vielä vietämme lasten koulun hiihtoloman merkeissä. Jos vaikka mutkamäkeen iskäkin pääsisi ja vastuullisesti turvavälein. Totta kai.

….

Huoli myös hallituksen toimien vaikutuksista kasvaa. Näyttää siltä, että yhä useampi on pettynyt, että maamme ulkorajoja ei haluttu laittaa Marinin hallituksen toimesta kiinni ajoissa ja korona ja myös sen muuntovirus pääsi leviämään maahan kerta toisensa jälkeen. Tosiasia on kuitenkin se, että kaikki tartunnat ovat tulleet maahamme ulkorajojen kautta alunperin. Ja ymmärrän kyllä kiukun ja ärtymyksen, kun jo vuonna 2016 tehdyllä lainsäädännöllä olisi ollut mahdollista pakkotestaaminen lentokentillä ja satamissa. Nyt kysymys kuuluukin, että miksi ei testattu Bergamosta, Skopjesta ja Iso-Britanniasta ja muualtakin tulleita kaikkia matkustajia? Voisi jopa kysyä, että kenen on vastuu?

Nyt jälleen kovennetaan toimia mm. matkailu- ja ravintola-alalle ja myös nuoriin. Onko toimet kohdennettu nyt oikein ja oikeasuhtaisesti? Aiheellinen kysymys.

Onkin hyvä, että myös perustuslakivaliokunta vielä arvioi hallituksen esitykset ja niiden lainmukaisuuden. Itse nyt laittaisin kaikki panokset ulkorajojen koronatorjuntaan, laajempaan testaamiseen yleensä ja nyt ennen muuta rokottamiseen. Tahti on luvattoman huono ja näyttää siltä, että edes ikäihmiset eivät saa rokotteita ja rokotusaikoja automaattisesti niin kuin kyllä pitäisi.

Ja kyllä myös tiedotuksessa olisi paljon petrattavaa. Eilen A-Talkissa toimittaja Sakari Sirkkanen joutui toteamaan terveysministeri Krista Kiurulle: ”ja nyt suomeksi”.

 

Kommentit