Luontoliikuntaa ei ole kielletty – Metsäretket ja luontopolut kutsuvat liikkumaan

Blogi, sunnuntaina 12.04.2020

Yleiset liikuntatilat on suljettu. Salibandyhalleihin ei pääse pelailemaan ja myös uimahallit ja monet muut ovat sulkeneet ovensa koronan takia. Myös valtaosa kuntosaleista on sulkenut ovensa viruksen leviämisen hidastamiseksi ja estämiseksi.

Metsät ja luontopolut ovat sen sijaan avoinna. Kukaan ei estä retkelle lähtemästä ja myös nauttimasta keväisestä luonnosta. Eilinen aurinkoinen päivä toki tänään vaihtui meillä yön pieneen takatalveen, mutta ei sekään estänyt retkelle lähtemästä. Kuksat ja eväät reppuun ja retkelle metsään. Märkää riitti, mutta luonto kuitenkin katsoi luottavaisena kevättä kohden. Kurjet huusivat ja joutsenetkin olivat liikkeellä. Vielä eilen kuorossa laulaneet tintit laulelivat yksitellen. Kevättä kohti hekin.

Omalle yksityiselle Lopen Uupuneen Laavulle teimme tulet ja makkarat paistuivat räiskyvässä tulessa. Kuksista teetä ja kahvia. Jotenkin ne vain maistuvat metsässä niin kovin hyville. Vähän samalla tavalla kuin hernekeittokin pakista. Sammalpedille ei tänään istumaan päässyt, mutta kauniin vihreää metsässä oli. Ikipuiden suojissa oli meidänkin mukava taivaltaa.

Luontokohteet ovatkin kasvattaneet nyt valtavasti suosiotaan. Kasvu on ollut viime vuosina jo ennen koronaakin hurjaa ja nyt koronakevät on saanut liikkeelle myös monet sellaiset jotka eivät ole ennen ainakaan aktiivisimpia luontopolkujen ja kansallispuistojen kuluttajia olleet. Myös meidän Lopen luontoreitit ovat olleet todella kovassa käytössä. Paikoitellen on ollut ja ruuhkaa ja myös metsässä on pitänyt kiinnittää huomiota niihin turvaväleihin ja varsinkin tulipaikoilla. Meidän luontoreitit löytyvät kotisivuiltamme www.loppi.fi ja tässä myös esitteemme sähköinen versio.

 

Kommentit