Luonto menee valoa kohden – maailmalla synkempi suunta.

Blogi, sunnuntaina 20.03.2022

Tänään sunnuntaina 20.3. kello 17.33 on kevätpäiväntasaus. Luonto menee valoa kohden. Kevättä. Kesää.

Mutta samaan aikaan maailman päällä on alati synkkeneviä pilviä. Se, minkä toivottiin ja usein uskottiin olevan jo taakse jäänyttä kauheutta on nyt arkipäivää Euroopassa. Ukraina on täysimittaisen Venäjän Putinin sodan uhrina ja siviilejä kuolee joka päivä venäläisten armottomassa pommituksessa, joiden kohteena on yhä useammin suoraan ja julmasti siviilikohteet.

Luontokin ihmisen julmuuden tietää, mutta tästä huolimatta kevät menee eteenpäin. Tänään vietettävä kevätpäiväntasaus on pimeyden väistymisen merkki. Kello 17.33 Suomen aikaan päivä ja yö ovat saman pituisia koko maapallolla. Tämän päivän jälkeen valo siirtyy vauhdilla pohjoiselle pallonpuoliskolle. Meillä Suomessa päivä pitenee viidestä seitsemään minuuttia joka päivä.

Mutta nyt luonnossa mennään kevättä kohden. Kevätpäiväntasaus onkin monessa ollut vahvasti uuden elämän juhlaa. Säätäkin on silloin ennustettu ja odotettu myös paluumuuttajia soille, pelloille ja metsiin. Vanha kansa mm. sanoi, että…

”Tasan yöt, tasan päivät, tasan kaksi jalkaistani”

Kurkia siis odotettiin Suomeen heti kevätpäivän tasauksen jälkeen. Paluumuuttoaan varten niiden uskottiin sanovan näin ottaessaan lentoasennon Pohjolaamme kohden.

Nautitaan siis me kauniista kevättalvesta, mutta toivotaan ja rukoillaan rauhaa Ukrainaan. Hulluudet eivät ole maailmasta mihinkään kadonneet. Näyttää päinvastoin.

Kello 21.32 ja kohti uutta viikkoa. Mukava olikin tämän minun koronaviikon päätös. Mies taas, jos ei terve, niin ainakin entisellään ja huomenna sitten maakunnan asioita ja myös hieman koulutuksenkin juttuja ohjelmassa. Mutta tänään ehdimme myös monenlaista. Aamusta ensin piipahdimme Kalamajan Kämpällä kahvilla ja sitten Pekkalaan pari linnunpönttöä ja metsän sarvipäillekin purtavaa. Mukava retki kuopuksen kanssa. Parhaita hetkiä ja ne pienet askeleet ja ne suuret jutut. Elämäni juttuja.

Illalla vielä kävin auttamassa ja tuuraamassa kuuluttajaa RSS Panthersin kauden päätöspelissä Urheilutalolla. Hyvä matsi olikin salibandykauden päätteeksi ja toivottavasti ensi kausi voidaan sitten pelata jo myös ilman koronaa läpi ns. täydellä teholla. Mutta kiva oli päästä jälleen mikinkin varteen ja auttamaan kavereita.

 

 

Kommentit