Lopen Kokoomus toi ja tuo keskustelut ihmisten luo olohuoneisiin – Lopen Kuntakeskustelut Teams ja Facebook Livet tärkeässä osassa ainakin korona-aikana

Blogi, tiistaina 09.02.2021

Eilen aloitimme Lopella hieman uudenlaista. Lopen Kokoomuksen kanssa seurailimme covid-19 -pandemian etenemistä aikamme ja, kun tilanne alkoi näyttää siltä, että kevätkin menee ainakin isolta osin koronavihulaisen kanssa, niin päätimme ottaa uusia toimintatapoja käyttöön. Eilen illalla oli sitten ensimmäinen kaikille loppilaisille avoin Teams Lopen Kuntakeskustelu ja sarjaa on tarkoitus jatkaa ainakin korona ajan Teamsin ja myös Facebook Liven alustoilla.

Jos emme siis voi tavata kasvotusten toreilla ja kaupoilla, emmekä myöskään ainakaan vielä järjestää normaaleja vaalitilaisuuksia ja Kokoomus Kuuntelee -tilaisuuksia, niin tullaan sitten koronaturvallisesti etänä ihmisten olohuoneisiin. Ensimmäisen eilisiltaisen keskustelun aiheena oli Mitä toivot kotikunnaltasi? Ja mistä kuntavaaleissa pitäisi keskustella?

Tämä ensimmäinen tilaisuus oli Teamsin alustalla ja onnistui varsin kivasti. Jatkossa on tarkoitus pitää tilaisuuksia ja keskusteluja myös Facebook Liven kautta ja silloinhan mukaan pääsee myös ilman erillistä linkkiä ja erillistä ennakkoilmoittautumista. Teamsin hyvyys tai paremmuus on taasen siinä, että sillä alustalla on vuorovaikutus helpompaa, sillä jokainen mukanaolija pystyy osallistumaan myös itse keskusteluun omilla puheenvuoroillaan. Facebook Livessä taasen tämä jää sitten tekstikenttäkommentoinnin ja siellä esitettyjen kysymysten varaan. Molempi parempi. Mene ja tiedä.

Mukava avaus siis uudenlaisille etätapaamisille tänään Lopella. Eilen keskustelutti niin lääkäripalveluiden saanti Lopelle, vanhustenhoidon tilanne ja hoivapaikkojen riittävyys, koulupuolen tulevaisuus ja kylien ja kyläkoulujenkin elinvoima, luontomatkailu ja yrittäminen, asumisen tulevaisuus Lopella ja myös harrastukset. Olihan siinä yhteen keskusteluun aiheita.

Lopen Kokoomus järjestää näitä siis nyt jatkossakin. Haluamme tehdä Lopella uutta ja uudella tavalla ja tämä on nyt sitä, mitä myös koronatilannekin vaatii. Toivotankin teidät kaikki mukaan näihin uusiin Lopen Kuntakeskusteluihin. Tulen myös itse tekemään muutamia Loppi on rautaa – Facebook Livejä, joihin kutsun myös ehdokkaita omasta puolueestamme, mutta myös eri puolueista ja ryhmistä. Yhdessä ja yhteistyöllä, kun tätä politiikkaa tehdään kuitenkin niin kuntatasolla kuin valtakunnankin tasolla.

Eilen myös pari uutta ehdokastakin Lopen Kokoomuksen riveihin. Äärimäisen hienoa oli saada mukaan Lopen UA:n aktiivi ja pitkään myös Launosten koulun vanhempaintoimikunnassakin toiminut Aleksi Rautiainen. Todella osaava ja aikaansaapa tekijä ja nyt mukana meidän porukassa. Toisen ehdokkaan paljastamme hieman myöhemmin. Maltakaapa hetki ja pidelkää hevosianne.

….

Eduskunnassa tämä viikko myös iso. Tänään valtiopäivien avajaiskeskustelu, huomenna sitten pöydällä ja keskusteluissa EU:n Elpymisrahasto ja sen käyttö ja paljon muuta. Valitettavasti olen joutunut tässä nyt elpymisrahaston käsittelyn aikana myöntämään itselleni, että tämä heinäkuun yössä pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla neuvoteltu paketti ei ole maallemme hyvä eikä tämä pitäisi hyväksyä. Myös kokonaisuus on auttamattomasti jo myöhässä ja myös Suomen luvattu saanto sulaa. Eli rahaa menee nyt entistä enemmän meiltä Viron ja Italian elvyttämiseen ja Suomeen entistä vähemmän. Näyttää siltä, että tämä rahamäärä kannattaisi mieluummin ottaa meillä ns. suoraa omaa elvytyslainaa ja näin saataisiin paljon parempi panos-tuotos -suhde satsaukselle. Jos yleensäkään enää velkaa tämä maa voi lisää ottaa.

Korona myös edelleen kiusaa. Meillä ei saada rajoja kiinni – siis koralta – ja samaan aikaan rokotukset takkuavat pahasti. Onneksi sentään ihmisillä itsellään olisi vahva halu rokote ottaa, kunhan piikkiä tarjottaisiin. Eilen 8.2.2021 Hesarin gallup kertoi, että jopa kolme neljästä eli 75% suomalaisista on nyt valmis ottamaan koronarokotteen. Myönteinen suhtautminen on siis kasvanut. Vielä joulukuussa vain 56% suomalaisista oli valmiita ottamaan rokotteen ja nyt siis luku jo 75%. Hyvä niin. Kyselyyn vastanneista vain 13% ei aio ottaa rokotetta ja 12% ei osannut sanoa kantaansa. HS:n gallupissa näkyi myös se, että iäkkäämmät suhtautuivat rokotteen ottamiseen selvästi myönteisemmin kuin nuoret ja näin oli myös aiemmassa joulukuunkin kyselyssä.

Kello 18.43 ja kotona Lopella taas. Eduskunnassa tänään siis tuo valtiopäivien avajaiskeskustelu. Näyttää kovaa nyt kasvavan huoli tästä nykyisen hallituksen velkapolitiikasta. Rahalla ratkotaan kaikki ongelmat ja myös hallituksen sisäiset kiistat ja se tulee muuten kalliiksi. Ja olen ja olemme kyllä todella huolissamme siitä, että tämä velanotonruletti tulee päättymään huonosti.

Katsotaan nyt miten nuo kuntavaalit menevät ja jos vaikka niistä löytyisi jollekin hallituspuolueelle syy ja tie irrottautua tästä vasemmistohallituksesta ja sen vihervasemmistolaisesta politiikasta. Siinä mielessä kuntavaalit tulevat olemaan myös ehkä ensimmäistä kertaa myös hallitusvaalit.

Nyt pakkanen taas kiristyy. Autoa lohkolämmittimeen kiinni ja itse viltin alle. Tästäkin selvitään. Niin ja iso kiitos viesteistä liittyen Lopen Kokoomuksen eiliseen kuntalaiskeskusteluavaukseen. Totta kai mallia saa kopioida ja ottaa käyttöön muuallakin ja kiitos myös teille loppilaiset ja kesäloppilaisetkin, jotka laitoitte viestiä, että seuraavaan mukaan yritätte päästä. Tervetuloa vaan!

 

 

Kommentit