Länsi-Vanajan Metsänriistan 85-vuotisjuhlat jahtikauden alussa – Kärkölän Maalaismarkkinoillakin hieno tunnelma

Blogi, lauantaina 01.09.2018

Tämä lauantai huipentui Länsi-Vanajan Metsänriista ry:n 85-vuotisjuhliin Aulangolla. Päivä oli mitä sopivin sillä tänään uusi jahtikausi käynnistyi myös sorkkaeläinten osalta. Jahtikautta pidensimme hieman tälle vuodelle ja tulevillekin, jotta syksyn satovahingot ja metsävahingot jäisivät pienemmiksi ja myös liikenneturvallisuutta voisimme parantaa.

Länsi-Vanajan Metsänriistalla takana hieno historia ja uskon, että edessä myös upea tulevaisuus. Hieno perinteinen ja perinteitä vaaliva metsästysseura missä mukana myös hyvin metsänomistajia. Toiminta siis varsin kokonaisvaltaista.

Onnea vielä jahtiveljille täälläkin ja tarkkoja riistalaukauksia!

Kärkölän Maalaismarkkinoilla säpinää 

Lauantaista iso osa meni kuitenkin vielä Kesäkiertueen parissa. Aamusta varhain Riihimäen ja Hausjärven kautta Kärkölään missä päivän pääpysähdys Maalaismarkkinoilla. Syksyinen sää meitä suosi ja väkeä hyvin liikkeellä.

Tuttuja jutunaiheita ja nyt useammassa esillä myös maatalouden vaikea tilanne. Esimerkiksi tämän vuoden viljasadosta on tulossa pienin 30 vuoteen. Luonnonvarakeskuksen mukaan sato on jäämässä 2,7 miljardiin kiloon. Siksi on välttämätöntä tukea nyt omaa maatalouttamme ja tuo 90 miljoonaan lisäapu tulee enemmän kuin tarpeeseen. Itse en usko, että edes sekään riittää tässä tilanteessa ja siksi lisätoimiin täytyy varautua ja olla valmiutta. Minulla ainakin sitä löytyy jo myös huoltovarmuudenkin puolesta.

Kärkölässä puhutti myös totta kai sote ja isosti myös sisäinen ja ulkoinen turvallisuus. Molempiin nyt myös panostamme lisää. Ensi vuonna poliisiin palkataan 80 uutta poliisia mm. juuri maaseudulle ja tienpäälle ja myös Puolustusvoimat saa 100 uutta virkaa niin, että koulutuksen taso ja määrä pystytään turvaamaan jatkossakin. Niin ja puhumattakaan puolustusvoimien materiaalihankinnoista tai Suojelupoliisin isoista lisäpanostuksista Rajavalvonnan kanssa. Turvallisuus on myös tunne ja siksikin meidän on täytynyt nyt toimia ettei se tunne järky.

Hyvät keskustelut myös mopoautoista ja kevytautoista. Ne tulevat siis marraskuussa 2019 käyttöön. Ja myös keskustelua valtiontaloudesta ja myös verotuksesta.

Kiitokset vielä Kärkölän kokoomuslaisille hienoista järjestelyistä. Tullaan ensi vuonnakin niin kuin yli kymmenen kertaa on tultu jo aiemminkin. Tavattavissa siis vaalien välissäkin.

Huomenna Ahvenistolle ja rata-SM kauden päätöskilpailu. Apparalla on aina palata sydäntäni.

Kommentit