Ahvenisto Thunder Race tarjosi hienoja lähtöjä – Miten yleisö löytäisi myös suomalaiset ratakisat?

Blogi, sunnuntaina 02.09.2018

Oli hieno päivä!

Tänään sain jälleen kivuta Apparan harjulle ja pääsimme katsomaan upeaa Ahvenisto Thunder Race II 2018 -kilpailuja. Yhdelle maailman upeimmalle moottoriradalle oli katettu upea kattaus lähtöjä ja hevosvoimia. Viivalla nähtiin mm. Formula 4:set, Formula Academy Finland, V1600, The Gran Turismo sekä voimaa uhkuvat V8 Thunderit.

Hieno kilpailupäivä Ahvenistolla. Kiitos Ahveniston Autourheilijat upeista järjestelyistä.

Kannustimme tänään mm. Linda Vekkaa 1600-startissa ja sen jälkeen vanhempien kanssa munkkikahvit Apparan rinteen kahvilassa.

Autoja myös lähdöissä hyvin. Veekaseja esimerkiksi kaksikymmentä, Vakio tonnikuussatasia vain pari vähemmän ja myös Formuloita hienosti reilusti toistakymmentä. Se tiesi hienoja startteja Apparan stadionosuudella ja myös tapahtumarikkaita lähtöjä. Harmi vain, että väkeä katsomoissa kovin vähän ja vain murto-osan murto-osa esimerkiksi viime viikonlopun rallycrosseihin verrattuna.

Toki rallicrossin puolesta puhuu lähtöjen nopeatempoisuus. Koko ajan uusi startti valmiina viivalla kun edellinen tulee ruutulipulle. Tänään radan puolella oli välillä tunnin taukoa ja puoltatuntia jne. Tapahtumia pitäisi saada lisää tai siis tiukemmalla aikataululla kuin nyt kv-tv-aikataulut yms mahdollistavat. Mutta toisiko sekään lopulta katsojia lisää, en ole varma.

Radan puolella tuntuu, että nyt ei meille suomalaisille oikein riitä kuin Formula 1:set ja mikään muu ei tunnun miltään. Mutta sama ei toki vaivaa ralliamme sillä sielläkin WRC-menestystä tulee mutta siitä huolimatta myös mm. F-rallisarjankin puolella katsojia pätkillä aivan valtavasti. Hyvät ja näyttävät kisat tuntuvat vetävän.

Ei siis aivan helppo tehtävä ole herättää ratakisoja yleisönosalta roihuun. Sitä pitää etsiä ja tuoda tapahtumiin nähtävää ja koettavaa hyvien lähtöjen lisäksi myös koko päivän ajaksi. Ja toivotaan, että valmistuttuaan Kymiring saa aikaan uuden kotimaisten ratojen suosiohuipun. Meillä on nimittäin hienoja ratoja muitakin Ahveniston lisäksi Alastaro, Botniaring ja muut. Hyvä kotimainen ratasarja ansaitsi paikkansa suomalaisessa urheilukalenterissa.

Kiitos Ahveniston Autourheilijat jälleen hienosta tapahtumasta ja upeista puitteista. Apparan sydän sykkii hyvin! Ja mehän nautitaan eikä nostella.

….

Iltapäivällä vielä ehdittiin Mummulan sohvalle ja silloin radalla vuorostaan Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas. Odotin paalulta startanneen Kimin jackpotia Ferrarien kotiradalta Monzasta. Nyt Vale ja Mercedes sotkivat kuitenkin tämän ja Hamilton nousi lopulta kilpailun voittoon. Kimi maalissa upeasti kakkonen ja Valtteri täydensi suomalaispäivän kolmossijallaan. Mutta hieman kitkerä maku tästä jäi.

Mutta tällaista motorsport-viihdettä kun meille suomalaisille tarjoillaan kotisohvalle niin silloin helpolla jää varmaan lähdettyä kotimaan radoille paikanpäälle. Mutta ottaa riski, että rakastutte kotimaiseenkin moottoriurheiluun ja lähtekää vielä tänä syksynä vaikka katsomaan rallin SM-sarjaa, F-rallisarjaa, jokkista tai vaikkapa ratakauden päätöstä. Voitte yllättyä miten hienoa moottoriurheilu onkaan paikanpäällä.

Nyt huomista kohden. Aamusta Riihimäelle ja Eräkaupunkiasioita ja sitten seutujohroryhmää, autohuoltoa ja illalla Lopen kunnanvaltuuston kokous.

 

Kommentit