Kun toveruus ajaa isänmaan edun edelle – Ja Keskusta tämän kaiken vielä hyväksyy ja vahvistaa

Blogi, tiistaina 10.12.2019

”Tiistai on tiistai ja torstai on torstai.”

Tuli mieleen tämä entisen kansanedustajan toteamus, kun seurasin Keskustan toimia pääministeri Antti Rinteen hallituksen raunioilla. Viikon sisällä ensin keskusta ilmoittaa, että Antti Rinne ei nauti keskustan luottamusta. Näin Rinne menettää eduskunnan enemmistön luottamuksen ja joutuu eroamaan ja samalla myös koko hänen hallituksensa.

Tästä menee kuitenkin vain pari yötä niin kepun takki on kiepsahtanut jälleen ympäri ja nyt keskusta onkin valmis jopa siihen, että Rinne voisi palata takaisin ministeriksi. Palasiko luottamus siis muutamassa yössä vai uhkasiko demarit uusilla vaaleilla kannatuskuopassa olevaa keskustaa? Keskustan oli siis pakko hyväksyä demareiden ehdot saadakseen jatkaa hallituksessa ja välttyäkseen uusilta eduskuntavaaleilta vain noin 10% kannatuksella?

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on hyväksynyt sen, että juuri epäluottamuksen saaneet Sirpa Paatero ja Antti Rinne palaavat keskeisiin tehtäviin ministeriksi ja eduskunnan puhemieheksi. Itse voin kertoa, että en tule eduskunnassa tukemaan kumpaakaan ratkaisua. Kuva MTV3:lta missä Kulmuni Eeva Lehtimäen haastateltavana.

Samalla keskustalle kävi sekin, että juuri eroamaan joutunut ministeri Sirpa Paatero palaa ministeriksi. Posti-sotkut ja kuunnellut totuudet eduskunnan edessä oli siis jo unohdettu? Taisi samalla unohtua Rinteen ja Paateron kohdalla myös lähes perustuslainkin vaateet?

Nyt tuorein tieto kertoo, että Rinteelle tarjotaan eduskunnan varapuhemiehen paikkaa. Näin kuulemma vältyttäisiin palkkatason pudotukselta. Ja eduskunnassa keskustan tuella Rinteen luottamus tullee riittämään myös tähän tärkeään luottamustehtävään.

Demarit pelasivat aikalailla häikäilemätöntä toveripeliä. Siinä toverit menivät isänmaan edun edelle ja juuri epäluottamuksen saanet ministerit saavat uudet punaiset osaksansa. Eikö todellakaan SDP:n eduskuntaryhmästä olisi löytynyt ketään luottamuksenarvoista näihin tehtäviin? No olisi. Hyviä nimiä tärkeimmille tehtäville olisivat olleet esimerkiksi meidän Hämeen Tarja Filatov ja Johannes Koskinen, Lapin Johanna Ojala-Niemelä ja olisihan siellä ollut muitakin.

Ja nyt olisi ollut myös hyvä paikka vaihtaa perhe- ja peruspalveluministeriksi Krista Kiurun tilanne alan todellinen osaaja ja asiantuntija Merja Mäkisalo-Ropponen. Kiuru on jo osoittanut sen, että hänen johdolla ei sote etene eikä vanhustenhoidon 0,7-hoitajamitoitusta oikeasti saada aikaan. En ymmärrä, että miksi Mäkisalo-Ropposen kaltainen alan kokenut osaaja ei demareille kelpaa?

Ovatko nämä vääränlaisia tovereita?

Nyt olisi ollut myös mahdollisuus tehdä korjaukset vanhentuneeseen ja huonoksi todettuun Rinteen hallitusohjelmaan. Tähänkään ei hallituspuolueilla ollut halua eikä uskallusta. EU komissio ja IMF ovat myös huolensa jo ilmaisseet, mutta niitä ei Marininkaan hallitus halua ottaa kuuleviin korviin? Ja mitä tekevät. Tarkemman taloudenpidon puolesta ja myös huolensa taloudesta ja työllisyydestä monet kerrat sanonut keskustan Mika Lintilä sen sijaan siirretään valtiovarainministerin tehtävästä sivuun. Vääränlainen alkiolainen?

Nyt maatamme johtaa vuosikymmeniin vasemmistolaisin hallitus ja myös vasemmistolaisin pääministeri Sanna Marin. Mitä tulemma pitää sen näemme jos elämme.

Tiistai on siis edelleen tiistai ja torstai on torstai. Ja politiikassakin päivät tulevat perätysten.

….

Kello 19.51 ja kotona. Tänään oli lasten koulun Kuusijuhla ja sinne isän piti totta kai ehtiä. Ihastuttava perinteinen joulujuhla mikä päättyi upeaan Jouluevankeliumiin. Kiitos lapset ja Kirkonkylän koulun väki.

Eduskunnassa tänään vauhdikas päivä. Äänestimme epäluottamusta jo Sanna Marinin hallitukselle ja näin teemme myös ensi viikolla, kun Marinin perinnöksi saaman hallituksen ohjelmasta äänestetään. Se on niin pahasti vanhentunut ja muuttuneesta tilanteesta pudonnut, että sen hyväksyminen olisi Suomelle isommaksi haitaksi, kun vaikka kokonaan tekemättä jättäminen. Sama koskee myös ensi vuoden valtion talousarviota mikä on lisäämässä maahan työttömyyttä jopa 5000 uudella työttömällä. Järjetöntä toimintaa hallitukselta.

Eduskunnassa levisi tänään huhu, että Marinin hallitus lennättää charter-lennolla ensi viikolla kaikki suomalaiset Suomeen Syyrian Al-Holin leiriltä. Hallitus olisi siis tuomassa Suomeen myös kalifaatin toimintaan ja terroristijärjestön toiminnassa mukana olleet naiset. Me emme tätä hyväksy vaan edellytämme, että ainostaan pienet lapset voidaan tuoda Suomeen. Jos Marinin hallitus tällaisen päätöksen myös aikuisten johadistien tuomisesta Suomeen tekee niin ottavat harteilleen valtavan riskin myös siitä, että heidän johdolla tai myötä vaikutuksella Suomessa jotain pahaa vielä tapahtuu. Mikään laki tai sopimus ei siis meitä velvoita aikuisia naisia ja miehiä tänne valtion toimesta takaisin hakemaan ja siksi turvallisuusuhkakin huomioon ottaen ei heitä tänne myöskään pidä hakea. Lapset pitää hakea, jos vanhemmat he viranomaisille antavat. Tästä eduskunnassa tulee vielä aikamoinen kohu ja vääntö ennen joulua. Johtaako se myös ministerieroihin tai Marinin hallituksen epäluottamukseen niin sen tämä ja ensi viikko näyttää.

Elämme hulluja aikoja.

 

Kommentit