Kun koulutyöni alkaa taas – Uusien koululaisten siunaus Lopen kirkossa

Blogi, keskiviikkona 09.08.2017

Tänään oli hieno hetki kun isomman lapsemme kanssa sain mennä kotikirkkoomme uusien ekaluokkalaisten siunaustilaisuuteen. Koulutie siis alkaa huomenna ja se tie on hyvä monessakin mielessä siunata. Tarvitaan suojaa ja malttia matkoilla, mutta myös halua, tahtoa ja uteliaisuutta oppia.

Kirkonmäelle kapusikin tänään iso määrä pieniä koulutiensä aloittavien lapsia ja kyllä siinä intoa ja energiaa näytti riittävän vaikka vähän jännistystäkin.

Toivotaan siis kaikille uusille ja myös kesäloman jälkeensä kouluunsa palaaville mukavaa ja oppirikasta lukuvuotta. Ja jaksamista ja järkeä meidän mahtaville opettajille ja muillekin kouluissa työtä tekeville! Olette maailman tärkeimmässä tehtävässä ja teitä arvostan ja kunnioitan aina. Muistetaan me vanhemmat se aina, että meillä on maailman parhaat opettajat ja annetaan heille tuki arvokkaassa kasvatustyössä ja kannetaan se tärkein eli oma vastuumme lapsistamme joka päivä. Koulu kyllä meitä kasvatustehtävässämme tukee ja auttaa ja kantaa opettamisesta sitten sen tärkeimmän vastuun. Näin sen pitää ollakin.

”Taas kuljen koulutietäni, käyn uutta oppimaan. Suo kasvaa minun totuuteen
ja ohjaa oikeaan.”

Tänään myös julki Valtiovarainministeri Petteri Orpon esitys ensi vuoden valtion talousarvioksi. Näyttää vahvasti siltä, että Petterin johdolla tehdään se mitä moni on epäillyt eli valtion talous saadaan tasapainoon ja velkaantuminenkin taittumaan. Työtä tässä edelleen riittää, mutta nyt ollaan reippain askelin oikealla tiellä.

Petteri esittää, että kenenkään verotus ei ensikään vuonna tulisi kiristymään ja näin ostovoimaa voitaisiin ylläpitää. Pieni liikkumavara tullaan ohjaamaan työllisyyttä tukeviin toimiin, koulutukseen ja sivistykseen ja myös kaikista pienimmällä toimeen tuleville. Orpon esityksessä mm. merkittävä korotus pienimpiin takuueläkkeisiin ja myös päivähoito/varhaiskasvatusmaksuja alennettaan niin että monet pienituloiset perheet pääsevät maksuttoman varhaiskasvatuksen piiriin. Myös peruskouluun panostetaan lisää mm. tasa-arvorahoituksella ja ammatillinen koulutuskin saa lisäpanostuksia. Ja poliisin voimavaroja myös lisätään kuten myös rajavalvonnan ja Puolustusvoimien. Ja itse olen iloinen, että myös perheelliset opiskelijat saavat korotetun opintotuen ja myös veteraanien kuntoutukseen lisätään varoja. Tässä nyt lyhyesti muutamia nostaja ja voisin tässä joku päivä hieman laajemmin käydä Orpon esitystä täällä blogissanikin läpi. Palataan siis siihen.

 

 

Kommentit