Kotimainen elokuva voi hyvin – Kyllä Isä osaa naurattaa valkokankaallakin

Blogi, lauantaina 23.03.2024

Riihimäkeläinen hauskuuden tuotantoyhtiö Hihhihhii tekee hienon ”remasteroinnin” filmatessaan elokuvaksi legendaarisen Kyllä Isä osaa -tv-sarjan. Pekka Lepikön 30-osainen sarja syntyi 1990-luvun puolivälissä naurattamaan stereotyyppisellä suomalaisella murrosikäperheen tarinalla TV2:lle.

Nyt saa nauraa! Kyllä isä osaa -leffa ei ole mikään laimea vanhan uudelleen lämmittely, vaan aitoa ja ihkaa komediaa 90-luvulta tähän päivään elettynä. Hihhihhii on tehnyt Janne Katajan ja kumppaneiden johdolla naurettavan upean komedian! Harvoin näin onnistunutta kotimaista komediaa on päässyt näkemään. Nyt toimii! Vahva suosittelu siis leffalle ja ei muuta kuin pääsisäisviikonloppuna teatteriin! #kylläisäosaa #kotimainenelokuva

Taksimiesisä, siivoojaäiti ja 90-luvulla teini-ikäiset lapset Jonna ja Jussi asuivat Tampereen Nekalassa omakotitalossa, joka olisi kaivannut remonttia jo aikoja sitten. Nyt elokuvaversiossa sama perhe asuu edelleen samassa remonttia kaipaavassa talossa ja vanhemmat suunnittelevat eläkkeelle siirtymistä ja Espanjaan muuttoa. Karikatyyrinen suomalaisperhe on kasvanut lapsenlapsella. Aikanaan ihmettelin, kun tv-sarjassa ei kolmenkymmen jakson aikana koskaan selvinnyt vanhempien etunimet ja odotin, että josko ne nyt selviäisivät. No, en kerro miten kävi. Eli käykääpä katsomassa mitä Nekalaan nyt kuuluu. Se voin kertoa, että rämä, mutta maksettu Lada on edelleen hengissä. Legendaarinen Pulmusten henki siis elää nyt leffaversiossakin ihastuttavalla tavalla.

Jonnet eivät muista.

Tammikuussa 2015 tv-sarja tuotiin teatterin lavalle Tampereen Komediateatterin johdolla. Teatterin lavalla samat näyttelijät nähtiin samoissa tutuissa rooleissa kuin televisiosarjassa. Kyllä isä osaa -tv-sarjaan pohjautuva elokuva saa maankattavan ensi-iltansa ensi viikolla ja torstaina olimme Tennispalatsissa katsomassa elokuvan kutsuvierasensi-illassa.  Ja nyt siis myös elokuvassa Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi) palaavat alkuperäisiin rooleihinsa. Aikamoista historiaa.

Voi siis todeta, että kyseessä todellakin on rakastetun perheen odotettu paluu!

Elokuva siis katsoo hienolla tavalla tutun perheen arkeen vuosien jälkeen. Vuodet ovat vierineet ja lapset ovat lentäneet tamperelaisesta rintamamiestalosta maailmalle, mutta vanha tuttu talo vetää edelleen puoleensa. Kotitalon kotinurkissa pyörii nyt isän, äidin, Jonnan ja Jussin lisäksi myös Jonnan poika Junnu.

Isä ei kuitenkaan pääse taksihommista eroon ja uusi upea jokaisen rengin unelma uusi Mersu tekee päätöksen kertomisesta pomolle vieläkin vaikeampaa. Ja mitä sitten tapahtuukaan, niin se kannattaa käydä nauramassa paikan päällä leffateatterin penkissä.

Tarina on hulvaton ja elokuvan käsikirjoituksesta vastaava Outi Keskevaari on jälleen tehnyt mainiolla kynällään mainiota jälkeä. Hyvän parituntisen käsikirjoituksen kankaalle on ohjannut yhtä hyvää työtä tehden Panu Raipia.

Iso kiitos siis Janne Katajalle Hihhihhiin ja muun joukkonsa kanssa. Tämä leffa todellakin ansaitsi tulla tehdyksi. Ja ansaitsee ehdottomasti tulla myös nähdyksi.

Kiitos ensi-illan seurasta Siljalle! Elokuva nauratti myös tämän päivän nuoria, vaikka ei 90-luvun tv-sarja tuttu ollutkaan. Toimii!

Ja onhan tuo Tom Lindholm kerta kaikkiaan elävä legenda Tuija Ernamon kanssa. Kiitos teille tästä!

Myös uusi perheenjäsen Junnu sopii tarinaan hyvin ja Vilppu Eleinen roolissa mainio.

Suomalainen elokuva siis voi hyvin ja myös hyvää komediaa osataan edelleen tehdä.

Laitetaan tälle leffalle naurettavat ***** -tähteä!

Kello 18.11 ja mukava kevätpäivä takana. Tänään ei juurikaan töitä. Vähän toki kirjoitusjuttuja ja yhden juhlapuheen hahmottelua, mutta ei siis juurikaan. Ehdinkin lasten salibandyturnaukseen ja piipahtamaan myös Pekkalaankin. Kevät se sieltä tulee. Ei vielä keikkuen, mutta tulee kuitenkin.

 

 

Kommentit