Kotiin sinivalkoisin siivin – Kapteeneina Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen

Blogi, maanantaina 26.02.2018

Tänään lensimme Finnairilla Koreasta suoraan takaisin Suomeen. Kapteenin vieressä nousun istui kolme olympiamitalia hiihtänyt Krista Pärmäkoski ja laskeutumisen ”hoiti” Helsingin kentälle olympiavoittaja Iivo Niskanen. Pehmeästi tultiin alas.

Hieno matka Pyeongchangin talviolympialaisiin näin takana. 24. Talvikisat näin kisattu ja kaikki mitalit jaettu. Itse sain olla mukana reilun viikon ja kokea jotain sellaista mitä ei koskaan unohda. Hienoja muistoja sydämessä ja mielessä.

Kun tuossa kirjoitin, että Krista voitti kisoista kolme mitalia. Se on muuten huikean kova tulos. Maastohiihdossa, kolme mitalia samoista olympiakisoista ennen Kristaa ovat voittaneet vain:

Hakulinen 1956 ja 1960
Mäntyranta 1964 ja 1968
Kajosmaa 1972
Takalo 1976
Mieto 1980
Hämäläinen 1984
Karvonen 1984
Matikainen 1988
Myllylä 1994 ja 1998

Ja nyt siis sitten Krista Pärmäkoski 2018! Kovaan legendojen seuraan sai Krista näin liittyä.

Niin ja paluulentomme sai upea  huipennuksen kun heti itärajan ylitettyämme seuraamme liittyi Suomen Ilmavoimien Hornet F18 ja siivelle päästyään sen pilotti heilutti suomalaisille olympiasankareille Suomenlippua! Hieno perinne Ilmavoimiltamme mikä sai tänään jatkoa ja samassa koneessamme tätä pääsivät todistamaan myös Ruostin Kuningas Kaarle Kustaa ja myös mm. Marit Björgen. Facebookissani ja myös twitterissä pieni video Hornetin siivelle lennosta.

Kolmen kullan Kaisa ja kolmen kullan Timo. Kiva päästä kotiin omien kultien luo.

Ilmavoimien Hornet tuli siivelle tervehtimään suomalaisia olympiamenestyjiä!

Nyt jo kotona Lopella. Huomenna jo aikainen herätys ja eduskunnassa normaalityöpäivä. Yritetään aikaero tappaa siis yhdessä yössä. Eiköhän se näin päin onnistukin hyvin.

 

Kommentit