6. kerta – Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa – haastaan kaikki mukaan puolustamaan kotimaista ruokaa

Blogi, maanantaina 26.02.2018

Kuudennen kerran järjestettävä Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -tempaus haastaa jälleen kaikki mukaan kokeilemaan miten onnistuu elämä syöden ja ostaen vain ja ainoastaan kokonaan suomalaista ruokaa.

Syödään siis kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa. Varmistamme aina onko liha, einekset, leipä, maito, maitotuotteet jne. suomalaisia. Ja syömme vain hyvää Suomesta.

Mausteet ja tarvittavat lisäaineet (jos tarvitaan) sallittakoon ulkomailta vaikka niitäkin saa toki suomalaisinakin. Mutta muuten vain suomalaista.

Tapahtuman Facebook-sivuille keräämme jälleen yhdessä kokemuksia miten löydämme suomalaisia tuotteita, onko paketit hämäävän suomalaisia vaikka sisällä onkin jotain muuta jne. Mitkä merkit ovat aina 100% suomalaista alkuperää? Löytyykö suomalaista leipää marketista vai pitääkö leipoa itse? Onko mikään muuttunut vuodessa tai kahdessa? Kuudessa vuodessa ainakin on muuttunut.

Nyt kun kampanja järjestetään jo kuudennen kerran niin ainakin me aiemmin mukana olleet voimme hyvin kertoa myös siitä onko joku muuttunut parempaan suuntaan. Tai eihän vaan vieläkin huonommaksi?

Ensimmäisellä kerralla vuonna 2013 Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -kampanjassa oli mukana yli 1800 suomalaista ja vuosina 2014 ja 2015 mukana oli jo reilusti yli 2000 hyvän suomalaisen ruuan ystävää. Ja syksyllä 2014 pakotetalkoissa hyvää suomalaista oli syömässä – Syödään ja juodaan suomalaista – tuetaan kotimaista ruoantuotantoa vaikeassakin tilanteessa -kampanjassamme – yli 71 000 ihmistä.

Ota haaste vastaan ja tule yhdessä kokeilemaan miten suomalaista ruokaa löytyy ja saa ja millaisia haasteita hommassa ilmenee. Itse olen varma, että hyvää suomalaista ruokaa saa niin marketista kuin ravintolastakin kunhan vain kysymme, vaadimme ja selvitämme.

Kampanjaan ei tarvitse sen kummemmin liittyä vaan teot ratkaisevat, mutta tapahtuu voit seurata myös netissä: https://www.facebook.com/events/151404808891991/?active_tab=about

 

Kommentit