Kokoomus täysillä ehdokaslistoilla aluevaaleihin – Myös aamun gallup laittaa jalkaa hyvin lankulle

Blogi, torstaina 16.12.2021

Maamme historian ensimmäiset aluevaalit eli sote-vaalit lähestyvät. Tällä viikolla jätettiin ehdokaslistat tammikuun aluevaaleihin ja me jätimme Kokoomuksesta Petteri Orpon johdolla täydet ehdokaslistat koko maassa. Täydet ehdokaslistat kaikilla 21 hyvinvointialueilla on erinomainen askelmerkitys kohti aluevaaleja. Täydet listat viestivät siitä, että Kokoomus ja kokoomuslaiset haluavat vaikuttaa jokaisella hyvinvointialueella siihen, että ihmisille tärkeät sosiaali- ja terveys, mutta myös palo- ja pelastuspalvelut saadaan toimiviksi myös aluehallinnossa. Ja itsestään selvään, että Kokoomuksen tavoite on olla

Kuva: Hanne Salonen Eduskunta

aluevaalien voittaja ja ykköspuolue myös sote-vaaleissa.

Puolueemme kansanedustajista mukana on peräti 21. Itsekin totta kai, sillä en todellakaan aio katsoa sivusta, kun aluehallintoa rakennetaan ja palveluita suunnitellaan ja uudistetaan. Ja erittäin iloinen olen siitä, että ensimmäisistä aluevaltuustoista paikkaa tavoittelevat myös kaikki kokoomuksen puoluejohtajat. Ykkösenä tietenkin puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpo (Varsinais-Suomi), mutta mukana myös varapuheenjohtajat Antti Häkkänen (Etelä-Savo) ja Anna-Kaisa Ikonen (Pirkanmaa), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (Uusimaa) ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto (Lappi). Mutta melkeinpä olen vielä tyytyväisempi siihen, että meillä on ehdokkaita ympäri Suomen ja pienistäkin kunnista. Ja mikä hienointa sote-alan ammattilaisia ja myös palo- ja pelastuspuolen osaajia. Kova täysi ehdokasjoukko valmiina vastuunkantamiseen.

Ehdokkaistamme naisia on noin 45 prosenttia ja ehdokkaissa on siis paljon sote- ja pelastusalan ammattilaisia. Myös kunnanvaltuutettuja on ehdolla runsaasti. Joillakin alueilla kokoomuksella on tekninen vaaliliitto. Niiden kanssa yhteenlaskettuna listojen ehdokasmäärä on täydet 1711. Kokoomuksella on kaikkiaan 1629 ehdokasta.

Uusien hyvinvointialueiden rakentaminen on todella massiivisen iso urakka. Osalle alueita uudistuksen aikataulu on erittäin haastava. Tästä eilen juuri eduskunnassa puhuinkin illalla ja toivoin, että alueet voisivat tarvittaessa saada myös vuoden jatkoajan valmistelulle. Mutta nyt tärkeitä on varmistaa, että hyvinvointialueille saadaan osaavia, maalaisjärkeä käyttäviä päättäjiä. Sellaisia, jotka haluavat lisätä ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa omiin palveluihinsa, huolehtivat että eurot käytetään palveluihin, ei byrokratiaan ja pitävät huolta pelastuspalveluiden toimivuudesta.

Asetelma siis hyvä vauhtisuoran päässä! Onnea kaikille ehdokkaillemme vaaleihin ja tehdään taas yhdessä ja yhteistyöllä!

Myös aamun gallup laittaa jalkaa hyvin lankulle

Aamuinen Hesarin gallup myös lupailee hyvää aluevaaleista. Helsingin Sanomien kyselyssä kokoomuksen kannatus oli 21,4 prosenttia ja jälleen nousua. Itseasiassa kokoomuksen kannatus on noussut viime kevättalvesta lähtien viitisen prosenttiyksikköä. Se on huikea juttu ja kova record Petteri Orpolle kohti aluevaaleja ja myös tulevia eduskuntavaaleja. Tehty työ tuottaa tulosta ja vastuullinen vaihtoehto ja muutos kerää kannatusta.

Kolmen kärjessä vain kokoomus lisää kannatustaan. Nimittäin samaan aikaan SDP ja PS menettää asemiaan ja kaikkein eniten Vihreät. HS-Gallup vahvistaakin sitä käsitystä, että nykyisen Marinin ja keskustan vasemmistohallituksen politiikka tyydyttää ja miellyttää vain vasemmistoliiton kannattajia. Ja se onkin ihan ymmärrettävää, sillä SDP:n ja keskustan johdolla nykyhallitus tekee vasemmistolaista politiikkaa niin taloudessa kuin muussakin. Ja tämä taasen syö nimenomaan keskustan ja vihreiden kannatusta.

Kokoomus 21,4% (+0,3 edellisestä gallupista)
SDP 19,3% (-0,1)
Perussuomalaiset 17,5% (-0,5)
Keskusta 11,9% (0,0)
Vihreät 9,8% (-0,7)
Vasemmistoliitto 8,0% (+0,4)
RKP 4,5 % (+0,2)
KD 3,3% (0,0)
LN 2,3% (+0,2)
Muut 2,0% (+0,2)

Kantar TNS toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta. Tutkimusaineisto kerättiin 16.11.–10.12.2021. Tutkimusta varten haasteltiin kaikkiaan 2  384 henkilöä. Aineisto kerättiin puhelinhaastatteluin.

….

Hunsalantie, Vojakkalantie, Launosten kevyenliikenteen väylä ja Hausjärven Kalliontie saivat hallituspuolueilta tylyn vastauksen: EI RAHOITUSTA.

Tänään äänestimme eduskunnassa kolme tuntia muutosehdotuksia ensi vuoden talousarvioon. Käsittelyssä oli mm. poliisien, rajan ja pelastustoimen rahoitukset. Hallituspuolueet äänestivät nurin kaikki esityksemme. Samoin kävi kaikille liikennehankkeille. Eduskunta ei siis antanut lisärahoitusta Hunsalantien, Vojakkalantien, Kalliontien, Vierumäentien ja muiden peruskorjauksiin ja remontointiin. Hallituspuolueet keskustan ja SDP:n johdolla äänestivät kaikki Hämeen tiehankkeet nurin. No periksi en aio antaa eli jatkan työtä toisia teitä eli edelleen tavoite on, että nämä tiet saadaan kuntoon. Onneksi kaikkia rahoituksia ja peruskorjauspäätöksiä ei sentään täysistunto tee. Lupaan siis tehdä parhaani, että asfaltointeja saadaan Hämeenseenkin lisää.

Tässä vielä linkki esityksiini: Muutamia nostojani ensi vuoden valtiontalousarvioon – Veteraanit, rauhanturvaajat, teitä ja luontokohteita jne.

Näistä siis Mommilantielle hieman saimme rahaa ja onneksi myös kriha-veteraanien kuntoutusrahat saimme ensi vuodella varmistettua. Myös sopimussotilaat saivat lisärahoitusta ja muutamat muut. Mutta työtä ja tehtävää tässä vielä riittää.

Nyt tauko istunnossa ja sitten vuoden viimeinen kyselytunti. Ja vielä ainakin perjantai ja maanantai äänestyksiä ja keskusteluja ensi vuoden talousarviosta.

 

 

Kommentit