Kokoomuksen Timo Heinonen: Kevytautojen maksinopeus nousee 60km/h

Uutiset, tiistaina 11.12.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen eduskunnan valiokuntakäsittelyssä tehtyihin muutoksiin koskien mopoautot korvaavia ns. kevytautoja. Kevytautojen maksiminopeusrajoitus nostettiin eduskunnan käsittelyssä 60km/h. Kevytautot tulevat liikenteeseen 1.11.2019.

-Tämä oli tärkeä päätös. Näin kevytautot kulkevat paremmin muun liikenteen mukana mm. seutu- ja kehysteillä ja toisaalta niistä ei esimerkiksi muut nuoret mene ohi kuuttakymppiä jo nyt kulkevilla mönkijöillä. Tämä myös lisää liikenneturvallisuutta risteyksissä, kun nuori pääsee autollaan nopeammin yli tien ja liikkeelle oikealle kaistalleen, kommentoi Timo Heinonen.

Heinonen muistuttaa, että kaupunki- ja taajama-alueilla missä jalankulkijoitakin on enemmän on nopeusrajoitus jo yleisesti määrätty kaikilta autoilta 40km/h ja osassa jopa tätä alemmaksi.

-Taajamissa ja kaupungeissa nopeusrajoitus on luonnollisesti se mitä liikennemerkki määrää. Tämä lisää liikenneturvallisuutta siellä missä jalankulkijoita on eniten.

Eduskunta teki mopoautojen rinnalle tuleviin turvallisempiin oikeisiin nopeudeltaan rajoitettuja autoja koskevaan lainsäädäntöön muuten vain pieniä muutoksia. Sähköllä kulkeville kevytautoille asetettiin myös maksimipaino ja autoilla ajo kiellettiin moottoriteillä ja moottoriliikenneteillä.

Kommentit