Kokoomuksen Timo Heinonen Hauhon Niskavuorimarkkinoilla: ”Pääratalinjauksesta tehtävä Marinin hallituksen yksiselitteinen päätös”

Uutiset, lauantaina 02.07.2022

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikenne- ja viestintäjaoston jäsen Timo Heinonen osallistui tänään lauantaina 2.7.2022 Hauhon Niskavuorimarkkinoille. Vierailu oli osa Heinosen perinteistä kesäkiertuetta ja tällä kertaa Hauhon visiitti tehtiin jo aamukahvien aikaan. Hämeenlinnan kokoomusnaiset olivat laittaneet jo teltan valmiiksi ja arpajaispöydän täyteen palkintoja aamuvarhaisella. Hauholla puhutti markkinaväen kanssa maaseudun alati heikkenevä tiestön kunto, nykyhallituksen leikkaukset tiehankkeisiin ja myös pääradan tulevaisuuden linjaus.

-Parikin keskustelua käytiin tästä pääradan tilanteesta. Tuntui siltä, että nykyisen pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen suunnittelema ns. metsärata eli uusi raideyhteys ohi Hämeenlinnan ja Riihimäen ei juurikaan kannatusta nauti. Huoli itseasiassa oli aika suuri näissä keskusteluissa. Hämeenlinnassa ollaan tietenkin huolissaan meidän omista vuoroista ja nopeiden junayhteyksien riittävyydestä, mutta huolta näytti nostattavan myös tämä rahan aikalailla vastuuton käyttö, kertoi Timo Heinonen autostaan ajaessaan Hauholta koti päivän seuraavaa pysähdystä Lopen Perunankukkapäiviä.

Heinonen yhtyi arvostelijoiden näkemykseen siitä, että uuden raidelinjauksen myötä otettaisiin valtavasti lisää velkaa raideyhteydelle mikä ei koskaan tulisi olemaan kannattava.

-On totta, että meidän kaltaisessa maassa ei Tampereelta olisi niin paljoa päivittäin lentokentälle meneviä ihmisiä, että tällainen uusi linjaus olisi kannattava. Ja kun vuoroja pitäisi vielä olla aamuisin vähintään tunnin välein, niin pitäisi jokaisen ymmärtää, että ei tällainen yhteys tule koskaan saamaan riittävästi matkustajia. Siksi nyt pitäisi saada vasemmistohallitukselta selkeä linjaus, että tällaisen uuden raidelinjauksen suunnittelu keskeytettäisiin ja palattaisiin takaisin kehittämään nykyistä päärataa Tampere-Hämeenlinna-Riihimäki-Helsinki -raidekäytävässä. Ja tähän voidaan hyvin sitten tehdä Keravalta erkaneva lentokentän yhteys, mikä muuten silloin palvelisi myös Lahden oikorataa, totesi Heinonen.

Heinonen kertoi aamun Hauholla olleen vielä varsin rauhallinen, mutta torikierroksella juttusille oli kuitenkin ihmisiä tullut.

-Kyllä siinä muutamat oikein hyvätkin keskustelut pääsimme käymään. Ehkä näiden lisäksi voisi mainita, että turvallisuus kyllä nyt puhuttaa joka kerta ja myös sen osana Nato, totesi Heinonen.

Heinosen heinäkuun ensimmäisen lauantain Kesäkierroksen päivä jatkui Hauhon Niskavuoren markkinoiden jälkeen Lopella kotikunnan uuden perunan juhlilla Perunankukkapäivillä.

-Uutta Lopen perunaa saa jo ja Perunankukkapäivillä olemme sitä juhlistaneet jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Uskon, että siellä puolenpäivän aikaan tulee olemaan jälleen paljon väkeä liikkeellä ja Lopella luonnollisesti puhuttavaa varmasti myös kotikunnankin asiat, päätti Heinonen.

Kommentit