Kokoomuksen kuntavaalikampanja käyntiin – Lopella ja Riihimäelläkin vaalistartit

Blogi, perjantaina 03.03.2017

Muutama tunnelmakuva Lopen Vaalistartista.

Tänään käynnistimme Kokoomuksen kuntavaalikampanjan. Vaaliohjelmamme julkistettin samalla. Se alkaa kysymyksellä, millainen on hyvä kunta? Vastauksena toteamme, että se on toimiva, terve ja turvallinen. Ohjelmassa nostetaan esiin maakuntauudistuksen jälkeisen kunnan tehtäviä, jotka ovat kaikki ihmisten jokapäiväisen elämän ja sujuvan arjen kannalta erittäin tärkeitä. Korostamme mm sitä, että monet ihmisten unelmat liittyvät hyvin arkisiin ja jokapäiväisiin asioihin: Työhön, kotiin, kouluun, harrastuksiin tai vaikka yrittäjänä toimimiseen. Ne ovat tavallisia asioita, usein pieniäkin, mutta kuitenkin juuri näistä hyvä elämä koostuu.

Pohja meidän kaikkien arkisten unelmien ja tavoitteiden toteuttamiseen luodaan kunnissa. Kunnissamme tehdään yrittäjille suotuisat olot toteuttaa visiotaan ja luoda työtä suomalaisille. Siellä ratkaistaan myös se, ovatko koulut laadukkaita ja tilat terveellisiä. Meidän kuntavaikuttajien käsissä on myös onko rakennettu ympäristö toimiva ja turvallinen. Kunnissa tehtävillä päätöksillä vaikutetaan siihen, miten täysipainoista ja omatoimista elämää seniorit voivat elää heille sopivissa asuinympäristöissä.

Meidän vaaliohjelman viestiä tuodaan esiin tavallisten kokoomuslaisten kuntavaikuttajien kasvoilla. Erilaiset kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat eri puolilta Suomea kertovat, millaisten tavoitteiden puolesta he ovat valmiita yhdessä muiden kanssa toimimaan, jotta suomalaisista kunnista tulisi kaikille hyviä: Toimivia, terveitä ja turvallisia. Voit ladata kuntavaaliohjelman tästä.

Vaalibussimme eteni Hyvinkäältä sitten Riihimäen Laurellille. Kahvila täynnä väkeä jo iltapäivästä kun puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpo piti pienen puheenvuoron. Paikalla myös monta hienoa riihimäkeläistä ehdokastamme. Kokoomusbussi jatkoi sitten Riihimäeltä Hausjärvelle missä sielläkin väkeä oli ollut kunnantalolla iltapäivällä todella hyvin ja kun tämä kampanjan avajaispäivä päättyi meille Lopelle niin väkeä piisasi täälläkin.

Rosa Laine, Tiina Seppälä ja Sirpa Hopearuoho olivat laittaneet kahvitarjoilut pystyyn kun iso Kokoomusbussi kaarsi S-Marketin kautta kunnantalon parkkipaikalle. Bussi siis kiertää ennen kuntavaaleja kaikki Suomen kunnat ja kilometrejä kertyy yli 15 000. Voisi sanoa, että homma on nyt laitettu puoluesihteerimme Janne Pesosen sanoin isolle.

Minulle hieno hetki oli Lopella kun 40 ehdokkaan joukostamme suurin osa oli paikalla kampanjastartissa ja ryhmä yhtenäinen, iloinen, energinen ja tulevaisuuteen katsova. Jos meillä on ollut pitkää erittäin hyvä yhteishenki ja kiva tekemisen meininki niin tässä nyt valitussa ehdokasjoukossa on vielä entistäkin parempi. Esimerkiksi uusi ehdokkaamme Päivi Rassa on ideoinut aivan uudenlainen ison kampanjajutun Lopelle sunnuntaille 2.4. Kannattaa laittaa päivä mieleen ja muistiin. Myös Lopen Vaalikahvilan tarjonta tulee olemaan aivan uudella tasolla ja esiintymässä mm. Janne Tulkki ja paljon muuta. Ja myös Huoltoasemaparlamentit saavat jatkoa kun ennakkoäänestyksen avausaamuna keskiviikkona 29.3. Lopen Kokoomus tarjoaa aamukahvit Lopen huoltoasemilla. Palataan siihenkin tarkemmin hieman lähempänä.

Hieno kampanja-avauspäivä raskaan viikon jälkeen. Eduskunnassa tänään onneksi minulla vain lyhyt valtiovarojen kokous ja täysistunto ja pääsin sitten eteenpäin. Nyt kello 18.44 ja jo kotona. Huomenna nimittäin Petterin kanssa pitkä kiertuepäivä Päijät-Hämeessä kun kierrämme Hollolassa, Lahdessa,

Muutama sana Veikkauksesta.

Kyse siis mediassa olleesta pääministeri Juha Sipilän päätöksestä valita omia suosikkejaan Veikkauksen hallitukseen ohi puolueiden ehdotusten. Asiasta on tullut niin paljon kysymyksiä ja en sitä ole halunnut medialle avata enkä kommentoida, mutta sen verran on pakko todeta, että itse olen tottunut siihen, että jokainen puolue tekee itse omat henkilövalintansa ja paikkoja ei neuvotella ohi puolueiden kaverisopimuksilla itselle tai toisille. Jos businessmaailmassa on voinut kavereiden kanssa hommat päättää niin demokratiaan ei sellaiset kuulu. Kaverisuhteet eivät voi olla valintojen kriiterinä.

En asiaa tämän enempää tule kommentoimaan. Olen äärimmäisen pettynyt tapaan jolla yhteisiä asioitamme nyt junaillaan. Lisäksi olen tätä kautta huolissani myös yhteisen Veikkauksemme tulevaisuudesta. Onneksi asiaa ollaan kuulemma ensi viikolla vielä käsittelemässä.

Tässä kaikki mitä asiasta haluan todeta.

Kommentit