Hieno Päijät-Hämeen Kuntavaalikierros tänään – Petterin kanssa kiersimme Hollolan, Lahden, Orimattilan ja Kärkölän

Blogi, lauantaina 04.03.2017

Meil on hyvä jengi koossa taas… Tässä ensin Hollolan ehdokkaita aamulla…

Sitten osa Lahden täyden ehdokaslistan ehdokkaista aamupäivällä…

Pieni porukka Orimattilan ehdokasjoukkoa iltapäivällä…

Ja hieno Kärkölän ehdokasjoukko päivän viimeisessä kahvitilaisuudessa Kärkölän Pyrhösellä.

Tänään olin varannut koko lauantai-päivän kuntavaalikampanjalle. Aamulla treffasimme puolueemme puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa Hollolan torilla ja sieltä jatkoimme yhdessä samaa matkaa Lahteen, Orimattilaan, Kärkölään ja vielä sitten syömään Riihimäelle. Antoisa ja hieno päivä mihin mahtui myös puoluejohtajien ensimmäinen kuntavaalitentti Lahden Konserttitalolla.

Hollolassa heti aamusta hienosti väkeä ja ehdokkaitamme liikkeellä. Kymmenen vuoden aikana tai oikeastaan jo pidemmänkin ajan aikana on tuttuja tullut vähän joka puolelle tätä omaa vaalipiiriä, mutta myös ympäri Suomen ja niin tänäänkin oli mukava tavata monia pitkänlinjan tekijöitä ja kokoomuslaisia, mutta myös ensikertalaisia ja uusia valtuustoehdokkaitamme. Myös joka paikassa juttusille tuli myös muita ihmisiä ja mukava oli huomata, että monet myös varta vasten minua tervehtimään ja viestiä tai palautetta tuomaan. Ja jälleen sekin tuli todistettua, että eduskunnan työtä ja keskustelujakin seurataan ja niihinkin halutaan kantaa ja palautetta antaa.

Hollolasta sitten jatkoimme Lahteen Sinuheen ja siellä kahvipöydät olivat myös täynnä väkeä. Petteri piti kiertueen tavan mukaan pienen alustuksen ja sitten kahvikupin ääressä keskustelua eri pöydissä. Toimiva ja hyvä malli saada palautetta ja viestiä ns. kentältä. Lahdessa sitten puolitoistatuntinen ensimmäinen puheenjohtajien vaalitentti ja mielenkiintoinen Etlarin ja Ylen keskustelu olikin. Puolueemme puheenjohtaja pärjäsi ainakin hyvin ja myös pisteitä antaisin SDP:n Antti Rinteelle ja Vasemmistoliiton Li Anderssonillekin. Vaikka monista asioista olemmekin täysin eri mieltä niin hyvin he omat kantansa perustelevat ja esille tuovat. Myös KD:n Sari Essayah on ottanut puolueen johtoonsa erinomaisesti ja hyviä, mutta ehkä hieman populistisia puheenvuoroja. Sekin sallittakoon 🙂

Paneelin jälkeen sitten jatkoimme matkaa Orimattilan Marenkiin ja sielläkin juttusille myös minunkin tukijoita vaikka kollegani Kalle Jokisen kotikentällä olimmekin. Orimattilassa myös hyvä ehdokasjoukko ja taistellaan varmasti kärkisijoista vaaleissa. Viimeinen pysähdys oli sitten Kärkölän Pyrhösellä ja siellä iltapäivällä väkeä olikin ennätysmäärä. Kärkölässä hieman kuntavaaliasetelmat yritysjohtajien omalla listalla sekaisin, mutta onneksi meidän porukka hyvä ja yhtenäinen ja tekevät hienoa kampanjaa. Itse uskon, että reilulla pelillä ja pelisäännöillä täälläkin tulee se paras lopputulos. Tsemppiä Kärkölään.

Ja tässä vielä vähän tunnelmakuvia päivän varrelta ja lisää kuvia sitten minun Facebook-sivuillani. Siellä myös hieman videoitakin eli käykääpä kurkkaamassa.

Kotimatkalla sitten vielä hieman askelmerkkejä tulevaan ja päivän ensimmäinen ruoka Riihimäen ABC:lla. Riksussa vielä Petterin kanssa tapasimme yhden uuden ja aivan mahtavan loppilaisehdokkaan Päivi Rassan. Hän tuonut Lopelle hieman uusia ideoita ja niitä myös Petterille tänään kertoiltiin. Osa taidetaan kopsata ihan valtakunnallisiksikin jutuiksi. Palataan niihin. Riihimäellä sitten Hese-ruuan jälkeen tiet erosivat ja hyppäsin omaan autoon ja kotia kohden. Lahden kisoihin en siis tänään ehtinyt, mutta sivu silmällä kuitenkin ladunkin tunnelmia ehdin seurailemaan.

Kiitokset hienosta kampanjapäivästä kaikille meidän ehdokkaillemme kaikissa kunnissa ja intoa ja hymyä kampanjan jatkoon. Avuksi olen kaikella mahdollisella tavalla ja itse uskon, että huhtikuun alussa tällä porukalla sininen tolppa vielä nousee korkealle. Kiitokset myös Petterille mukavasta päivästä. Taistelu jatkuu 🙂

Huomenna minulla vapaapäivä. Olen sen luvannut isommalle lapselleni joka täytti viime keskiviikkona 7 vuotta. Huomenna pidämme Pekkalassa kaverisynttäreitä ja kun isä vielä kaverisynttäreille kutsutaan niin totta kai mukaan menen. Kymmenen vuoden päästä voi jo olla, että ei kutsuta.

Kommentit