Kesätapahtumien superviikonloppu – Perunankukkapäivänä paistoi taas aurinko ja Kalavireen onkikisoissa nappasi

Blogi, lauantaina 07.07.2018

Yksi pitkäaikaisimpia kesätapahtumia Lopella on perinteiset Perunankukkapäivät. Uutta Lopen perunaa juhlistamaan syntynyt markkinanatapahtuma ja aikanaan myös kesätapahtuma sai alkunsa Simo Rädyn ja Onni Kontron ideasta. Syntyi Lopen perunan oma juhlapäivä. Tänäpäivänä Perunankukkapäivä on enää markkinapäivä muun ohjelman ja tapahtumien jäätyä vuosien saatossa pois, mutta sellaisenakin yksi parhaista.

Tänäänkin Lopen torilla aurinkoisessa säässä paljon väkeä ja herkkuja. Tavanmukaan olin myös itse mukana kotitorilla ja juttukavereita riitti ja aiheitakin. Tänään sain erityisesti kiitosta näistä valtion pienempien teiden eteen tekemästäni työstä ja myös kevään tiekatselmuksista ja vierailuista. Kiitos kiitoksista ja jatketaan yhdessä tätä työtä, sillä tehtävää siinä edelleen riittää. Myös järvien kunto puhutti tänään ja olikin mukava kertoa, että eilen kävin juuri katsomassa uutta Jarno Hatakan johdolla Särkijärvellä rakennettua laskeutusallasta. Se kerää nyt hyvin suon humusta pois isosta järveen laskevasta metsäojasta. Tällaisia tarvitaan lisää ja myös muita hoitotöitä monillakin järvillämme. Uutta onkin tulossa ja suunnitteilla moneen suuntaan ja myös Rakkaudesta Loppijärveen tuotteita saa tänäkin suvena Lopen käsityökauppa Sinikellosta. Ne rahat menevät kaikki järven hoitotöihin.

Myös kotimainen ruoka puhutti Lopen torilla ja myös jätteenhuollon huonotilanna. No toki muutama keskustelu sotesta ja armeijan jättihankkeistakin. Ja ei muuten yhtään tapahtumaa ilman lääkärikeskusteluakaan ja nyt pystyin kertomaan mm. Lopen kunnan työterveyshuollon kilpailutuksesta mikä tuo ainakin viitenä päivänä viikossa palveluita Lopelle ja myös vähintään kolmeksi päiväksi lääkärivastaanoton. Olen varma, että tämä palvelu myös muidenkin hyödynnettävissä heti kun loppuvuoden aikana kilpailutus saadaan valmiiksi ja palvelu toimintaan. Eli periksi en ole antanut enkä anna lääkäriasiankaan kanssa ja joka viikko näitä ratkaisuja haetaan ja väännetään eri tasoilla.

Perunankukkapäiviltä sitten Krouvin Kirpparin kautta Saarijärven Saviniemeen Kalavireen perinteiseen onkitapahtumaan. Hienoa työtä tehty sielläkin ja siellä viihdyimmekin lasten kanssa hyvin. Mikäs olisi kivempaa kuin mato-onkipuuhat kesäpäivänä.

Pitkälti toista sataa lasta onkimassa ja kaikki maksutonta. Jopa puffetista sai herkutella mitä vain. No onneksi omatunnon mukaan sain maksaakin ja mielellään tällaisesta tapahtumasta maksaakin. 21. kertaa Saarijärvellä mato-ongittiin ja minulle kerta vasta ensimmäinen, mutta voin jo nyt sanoa, että ei varmasti viimeinen. Tunnelma mitä parhain ja Oksasen Pertti ja Peuran Veijo isoksi avuksi ja innostajina meidän pojille. Loppijärven Valkeissä öissä lapset Veijon kanssa kalastivat ja siitä se kipinä iski ja tänään oli pakko päästä Saarijärvelle. Ja kyllä kannatti mennä ja päivästä tulikin yksi kesän kivoimmista kummitytön ja omien lasten kanssa.

Ja hienoa, että Saviniemen talolle löytyi uusi kalastusystävällinen isäntä. Teemu Kupiainen, josta siis torstaina täällä Hauhon Musiikkijuhlien yhteydessä isännöi nyt paikkaa ja tänään saimmekin nauttia kalastuksen lisäksi myös kontrabassoleiriläisten musisoinnista. Hienoja juttuja tällaiset ja tämä siis sitä ajattelua mitä herättelin niistä Lopen Musiikkijuhlista. Siis kun ”meillä” tällaisia mestareita Lopella asuu ja viihtyy. Ja olen jo ajatusta hieman muutamassa keskustelussa eteenpäin vienytkin ja ajattelin seuraavan pyöreän pöydän kutsua tämän aiheen parissa yhteen.

Mutta kiitos kalarikkaasta tapahtumasta Kalavireelle! Täällä jo vapoja viritellään.

Ja kiitos myös kaikille muille päivän tapahtumien järjestäjille. Ei tarvinnut mennä edes oman kunnan järveä kaueammaksi kalaan. Loppi on rautaa ja kesäloppi timanttia!

 

 

Kommentit