17 vuotta sitten perustin oman yritykseni – Oy TeeHoo Ltd opetti ja antoi paljon ja antaa tänäkin vuonna

Blogi, perjantaina 06.07.2018

2000-luvun alussa ystävieni ja nykyisin myös itse ystäväni Tarkkalan Pentti soitti. Pena kyseli, että olisinko kiinnostunut selostajan töistä moottoriurheilun parissa. Tai oikeastaan kertoi ilmiantaneensa minut Espanjan illassa Pulkkisen Timolle, joka oli tuskaillut apukuuluttajaongelman kanssa Sport 2000 -sarjassa. Pena oli sanonut, että yhden nuoren miehen hän tietää ja häntä voisi kysyä. Olin tehnyt aikalailla monenlaista juontajan hommaa ja Dj:n juttuja, mutta en tosin koskaan motorsportia.

Pulkkisen Timo sitten soitteli alkuviikosta ja jo seuraavana viikonloppuna olin katselemassa ihmeissäni Alastaron Moottoriradalla rata-SM kisaa ja kun mestarit Timo Pulkkinen ja Tomi Tuominen selostivat. Seuraavana päivänä Timo antoi mikin ja pyysi kokeilla Mini 1000:ien selostamista. Siitä se lähti.

Seuraavana päivänä Timo soitteli ja kyseli tuntojani ja kertoi, että seuraavana viikonloppuna pitäisi mennä tekemään MTV3 Motorforumia. Eihän sellaisesta ollut mitään puhetta ollut :). Siellä sitten oltiin ja pian perustin oman yhtiön Oy TeeHoo Ltd. Päivä oli 4.7.2001 ja firman perustamisessa auttoi Mandi Malek. Pian olin kuuluttamassa jo ralleja ja vaikka mitä.

Timo senkin opetti kun hehkutin miten ”Esa Schroderus sai hyvän lähdön”, että ”ei niitä hyviä lähtöjä saada vaan ne täytyy ottaa.” Niinpä tietenkin 🙂

Pian sain kutsun myös pääselostajaksi kun Rallicross tuotiin uudestaan Suomeen SRC-brändin alla ja myös Suomen MM-ralli on kuulunut ohjelmani pian jo 18 vuoden ajan. Nyt heinäkuun lopussa saan jälleen selostaa rallin yleisöerikoiskokeet ja juontaa myös maaliseremoniat ja Paviljongin huoltoparkkiakin.

Vuosien ajan sain tehdä Maikkarille Motorforumia ja ensimmäinen käsikirjoitus on vieläkin tallessa. Se tuli tehtyä korkealla ilmassa Finnairin oksennuspussin kylkeen. Silloin ei vielä tabletteja ja älypuhelimia ollut. Ja myöhemmin sain tuottaa ja tehdä myös Enduron Mm-sarjan tv-ohjelmat MTV:lle ja olla tuottajana myös rallisprintin ja muutamien muidenkin sarjojen tuotannoissa.

Kiitollinen olen tänään Pulkkisen Timolle ja Tuomisen Tomille. Mutta isosti myös Hongan Johannelle ja Jormalle ja myös Anette Latva-Piikkilälle ja jo edesmenneelle ystävälle Miiro Koivulalle. Iso kiitos kuuluu myös Tiina Lehmoselle, Teijo Lahdelle ja Jarmo Mahoselle ja Riku Bitterille. Kiitos AKK ja koko upea moottoriurheiluväkemme seuroissa ja tapahtumissa. Niin te minuun luotitte 🙂

Tämän viikon keskiviikkona 4.7. yritykseni täytti 17 vuotta. Firman yksivuotis”juhlissa” tai kavereiden kanssa sitä juhlittaessa tapasin myös Satuni. Sellaisenkin tarun tämä tarina on minulle antanut.

Ja yrittäjyys kaiken kaikkiaan on kasvattanut ja opettanut valtavasti. Kiitollinen kaikista hetkistä ja siitä, että saa tätäkin työtä ja yrittäjyyttä edelleen tehdä nyt kuitenkin osa-aikaisena kansanedustajan työn rinnalla.

Yrittäjyys kantaa Suomea! Ja moottoriurheilu levittää mainetta!

….

Aamu tänään perjantaina taas sateinen. Säät vaihdelleet nyt intaanikevään jälkeen valtavasti ja vettäkin saatu. Vieläkin tosin maa aika kuivaa eikä nämäkään sateet satoja enää pelasta eikä taida mitkään.

Perikunnan Mistä nyt tuulee -terassirevyy repii hauskaa huumoria niin valtakunnan tapahtumista kuin Riihimäenkin kiemuroista.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko ja Kaupinginhallituksen demaripuheenjohtaja Mia Nahkuri laittavat kulttuurin kiertoon.

Lupasin hieman palata vielä eilisenillan Juomahuone Laitisen terassirevyyseen. Perikunnan Mistä nyt tulee -esitys sai ensi-iltansa ja terävä ja hauska esitys jälleen. Hieman vielä tekniikka ja myös esityskin itseaan haki, mutta mainioita oivalluksia ja kovaakin satiiria esitys sisällään piti.

Aiemmista vuosista poiketen ehkä nyt enemmän puheosuuksia alkuvuosien Nina Lahtisen ja Heidi Musakan vahvojen lauluosuuksien sijaan. Osa hieman pitkiä, mutta hyvin tarina eteni sketsistä sketsiin Susanna Kosken toimiessa illan sinisenä lankana.

Parhaita hetkiä ehkä jälleen paikallispolitiikan kiemurat ja varsin rajukin huumori kaupungin johdon ympärillä. Kulttuuriväen tiukkaa palautetta 🙂

Käsikirjoittaja-ohjaaja Viivi Saarelalta jälleen siis vahvaa kantaaottavaa terassiteatteria. Lavalla tänä vuonna uusina häärivät Otto Rokka ja Jane Kääriäinen ja jo viime vuodelta tutut Tanja Heinänen ja Pekka Hiltunen sekä Jani Johansson. Musiikista tänä vuonna vastaa Tony Sikström.

Ja esitykset Juomahuone Laitisen terassilla 5.7. – 25.8.2018 Hämeenkatu 28:ssa arkisin klo 19, la klo 18 ja su klo 17.

Hauska kokonaisuus ja ehdottomasti katsomisen ja kokemisenarvoinen. Ja paikkakin aina mitä ihastuttavin eli Juomahuone Laitisen kesäterassi myös muulloinkin kesäisyydessään poikkeamisen arvoinen paikka.

….

Kello 20.21 ja Särkijärvellä nyt. Kaunista iltaa ja mukava päivä illassa. Tuossa rannassa Lopen nimikkolinnun kuikan pesä. Vain kolme metriä laiturista ja siinä munat ja kolme kaverusta rannassa. Kaunista.

Huomenna sitten Lopella kesän superlauantai. Tapahtumia paljon ja toivottavasti kivaa säätäkin. Itse aamusta Lopen torilla. Kesän ykkösmarkkinat torilla. Perunankukkapäivää.

 

Kommentit