Kesäkiertue tänään Tervakoskella ja Launosissa – Kesäinen sääkin näyttää jatkuvan

Blogi, lauantaina 18.08.2018

Tänään Kesäkiertueeni loppukiri vei ensin Tervassa tapahtuu -tapahtumaan Janakkalan Tervakoskelle. Siellä oli Janakkalan Kokoomusyhdistysten teltta jo aamulla odottamassa ja myös väkeä. Hieno onnistunut tapahtuma jälleen ja paljon juttukavereita heti kun aamun sade helpotti.

Paljon tuttuja ja rakkaita ihmisiä mukana Tervassa tapahtuu -tapahtumassa.

Tervakoskella esille nousi vahvasti mm. koulukysymykset ja myös kouluverkko ja kyläkoulut. Jokainen kunta tekee tällaiset ratkaisut itse, mutta itse olen pyrkinyt turvaamaan myös kyläkouluja sillä ne ovat kyllä elävän maaseudun elinehto numero yksi. Myös usein pieni säästö hukkuu lisääntyviin koulukuljetuksiin ja monesti matkoista tulee jopa lyhyissä kilometrimäärissä tunnin tai jopa puolentoista kieputuksia.

Esillä oli myös koulujen home- ja sisäilmaongelmat ja niiden kitkemiseksi pitää nyt joka paikassa tehdä kaikki voitava. Vuoden lisäajat homeisessa koulussa ovat usein lapsille ja henkilökunnalle kohtalokkaita. Kouluissa olevien terveydellä eikä muissakaan kunnan kiinteistöissä työtä tekevien terveydellä ei saa missään tapauksessa leikkiä.

Tervassa esillä myös Hämeen matkailu ja sen tulevaisuus, julkinen liikenne ja teiden korjausvelka ja myös eläkkeet ja pienimmät vähimmäisetuudet. Tavoitteemme onkin, että teiden korjausvelkaa voidaan pienentää myös ensi vuonna ja, että uusi hallituskin sitoutuisi pitämään yhteisestä kansallisomaisuudestamme parempaa huolta. Myös takuueläke nousee ensi vuonna valtiovarainministeri Petteri Orpon esityksestä ja myös pienimmät etuudet jopa 80€/kk. Kohdennus on siis tarkka ja iso kaikista pienimmällä toimeentuleville. Myös koulutukseen ja sivistykseen panostamme nyt lisää ja myös turvallisuuteen mm. poliisiin ja rajavalvontaan. Palaan näihin täällä varmasti vielä monet kerrat, mutta nyt hyvä tilanne.

Myös palkat ja palkkaverotus puhutti. Ensi vuonnakaan ei kenenkään työnverotus tule kiristymään. Tämän olemme sopineet jo hallitusohjelmassa ja tästä kokoomus tulee pitämään kiinni. Ja tärkeää on myös se, että budjettiriihessä saamme hieman enemmän kohdennettua kevennystä pieni- ja keskituloisiin. Tämä ratkaisu neuvotellaan nyt parin viikon sisällä.

Erittäin mukava tilaisuus Tervakoskella. Kiitos Janakkalan kokoomuslaisille järjestelyistä. Olen ennenkin sanonut ja sanon nytkin, että teidän luo kun tulee niin on kuin kotiin tulisi. Jatketaan yhdessä eteenpäin.

Tervassa tapahtuu toivottavasti jatkuu ensi vuonnakin ja sieltä sitten päiväni jatkui Santamäen Elomarkkinoille. Paloheimon hieno perinteinen nyt neljännen kerran järjestetty huutokauppatapahtuma Santamäessä keräsi jälleen hyvin väkeä ja tunnelma oli hieno. Iso kiitos Seija ja Martti Paloheimolle tästä hyväntekeväisyysperinteestä ja tänä vuonna FC Lopelle puffetin pidosta ja Timotein laulajille ihastuttavasta kuorolaulusta huutokaupan lomassa.

Kesäkiertueeni ei vielä tähän lopu. Ensi viikolla ollaan ainakin Oulussa ja myös Hämeenlinnassa. Ja tulossa myös Tuuloksen Markkinat ja Kärkölän Syysmarkkinatkin. Vielä on kesää jäljellä.

Illalla siis vielä tänään ystävien kesäjuhlat ja mukava nähdä jälleen monta sellaista joita ei usein pääse näkemäänkään. Kesän ja alkusyksyn parhaita hetkiä.

Kommentit