Maailman makuja Hämeenlinnan torilla – Mutta parhaita makuja Hunsalassa

Blogi, perjantaina 17.08.2018

Tänään oli makujen Maakuntapäivä.

Aamusta lähdin Hämeenlinnaan missä tänä viikonloppuna vietetään tänä viikonloppuna niin Street Food Fiesta -ruokafestareita kuin myös Keskiaikamarkkinoitakin.

Katuruokakiertue Street Food Fiesta on kiertänyt maamme kesäisiä toreja ja nyt hyviä herkkuja ympäri maailmaa on tarjolla Hämeenlinnan torilla neljän päivän ajan eli vielä koko viikonlopun.

Tämän vuoden SFF:n erityisteemana on kreikkalaiset herkut. Kreikkalaisessa kylässä tai oikeastaan kadulla on peräti viisi Välimeren makuja tarjoavaa toriravintolaa. Makuja siis löytyy fetasta moussakaan ja oliiveista gyroksiin. Mutta kreikkalaisten makujen lisäksi tarjolla toki makeita herkkuja ympäri maailman ja myös afrikkalaisia makuja ja toki Aasiankin suosittuja herkkuja Intiasta Nepaliin jne. Jäätelöä tarjoiltiin jännittävästi kaulimella rullattuina ja espanjalaisia munkkitankoja ja nutellaan ja totta kai käsintehtyjä suklaita, nougatia ja vaikka mitä.

Ja perinteisempiäkin makuja nyhtöpossusta hampurilaisiin ja pizzoihin ja pitaleipiin löytyi totta kai. Ja minusta hauska oli huomata sekin, että näihin makutoreihin tai ravintolatoreihin usein toivomani mahdollisuus rakentaa pieniä maisteluannoksia täyttyi nyt mm. Thai-teltalla ja muutamassa muussakin. Pystyit siis ostamaan vain muutaman maistiaisen ja siirtymään sitten toiselle teltalle vaikkapa juustojen makumaailmaa.

Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tänä viikonloppuna Street Food Fiestan kojuilla Hämeenlinnan torilla. Kieli menee mennessään.

Hämeenlinnassa sitten Maakuntapäivä jatkui Linnanpuistoon missä tänään tai tänä viikonloppuna vietetään jälleen Keskiaikamarkkinoita. Paljon nähtävää uusia ja tuttujakin juttuja Hämeen linnan ympäristössä ja nyt turnajaiskenttä isompana linnan toisella puolella. Aika meni nopeasti ihastellessa käsityöntaitajia seppiä ja muita ja paljon myös hienoja elämyksiä monen kojun ympärillä. Ja kun ajankanssa menee niin ehdottomasti kannattaa mennä katsomaan myös turnajaiset. Ne aina saavat haltioitumaan.

….

Mutta Hunsalassa ne parhaat maailman maut ovat

Kotiin päästyämme sitten vielä illalla menimme herkuttelemaan Lopen Hunsalaan Pelto-Seppälän tilalle. Perjantain ravintolapäivä siellä ja talon nuoren emännän itse leipomat sämpylät ja tuhti 100% naudanlihapihvi ja Lopen Peruna -ranskalaisia Katajamaan majoneesilla niin eihän sitä mikään maailman keittiö voita.

Vielä parina perjantaina on Pelto-Seppälän tilaravintola avoinna. Vielä siis ehditte herkuttelemaan.

Huomenna sitten Kesäkiertueeni jatkuu tiimin kanssa Tervakoskelle. Siellä iso Tervassa tapahtuu! Nähdään siellä tai sitten iltapäivällä Santamäen Elomarkkinoilla.

Kommentit