Hämeen valkotukkainen, tuo poika sinisilmäinen – Kansallispukujen tuuletus Santa Pirjolla ja talousasioita Valtioneuvostonlinnassa

Blogi, torstaina 16.08.2018

Valtioneuvostonlinnassa jatkoimme tänään valtiontalouden läpikäyntiä Petterin johdolla. Talousnyrkkimme koolla katse tulevissa ajoissa ja myös tulevissa vuosissa. Tavoitteenamme etsiä ratkaisuja joilla talouskasvu saadaan turvattua tulevinakin vuosina ja julkinentalous riittävän vahvaksi ajatellen 2030-luvun suuria haasteita. Irtopisteiden keräämiseen ei nyt pitäisi olla kenelläkään varaa vaan katse tulisi kaikkien pitää isoissa asioissa ja mm. työllisyyden hoidossa ja työttömyyden pienentämisessä. Tässä tärkeään rooliin nousee myös panostukset perheisiin, koulutukseen, osaamiseen ja sivistykseen. Pallo siis pidettävä liikkeellä ja katso tulevaisuudessa.

Helsingistä sitten ajelin Lopen Kesätorien päätökseen. Torilla esiintyi tänään Olavi Uusivirta ja näin onnistunut torstai-iltojen kesätorisarja päätökseen. Väkeä tänään jälleen ennätysmäärä torilla – ei varmaan paljoa tuhannesta ihmisestä jääty – ja tunnelma sen mukainen. Myös kesän torivisan mestarit saatiin muutaman lisäkysymyksen kautta selville ja näytti kauppakin torimyyjillä käyvän. Ensi vuonna varmasti jatkamme kun tästä on nyt tullut toimiva perinne ja väkeä hienosti yhteen kokoava kesäjuttu. Ja onhan se niinkin, että kesäkunnassa pitää olla myös kunnon kesätori.

Torilta sitten vielä Santa Pirjolle kansallispukujen tuuletusiltaan. Sain viime vuonna Mikkolan Tapiolta hänen nuoruuden Hämeen puvun itselleni ja tänään oli hieno pukea tuo kaunis ja juuriauhkuva Hämeen miehen puku päälle. Vanhakirkonmäellä paljon kansallispukuja tänään väen päällä ja illalla vielä kirkon puolella ihastuttava Kansanlaulukirkko iltahartautena. Pyhän Birgitan kirkko, minulle Santa Pirjo, kesäillassa kauneimmillaan.

Kuinka voin kyllin kiittää…

Kommentit