Kansanedustaja Timo Heinonen: Väkivalta- ja seksuaalirikosten tuomioita selvästi kovennettava

Uutiset, keskiviikkona 21.06.2017

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vaatii Oikeusministeriöltä nopeita ja määrätietoisia toimenpiteitä väkivalta- ka seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden koventamiseksi. Tiukennuksille on selkeä tuki kansalta selviää tuoreesta kansalaisten oikeustajua selvittäneessä tutkimuksessa.

– Enää ei ole mitään syytä viivästyttää tai mennä mennä erilaisten selvitysten taakse. Järjestelmämme uskottavuuden ja arvostuksen varmistamiseksi on tärkeää, että tuomiot ovat yleisen oikeustajun mukaisia. Seksuaali- ja väkivaltarikoksissa on selkeä tarve tiukentaa tuomioita, toteaa kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen on aiemmin tehnyt eduskunnassa lakialoitteet mm. siitä, että lasten seksuaalisten hyväksikäyttöjen ns. vanhenemisajoista luovuttaisiin ja tekijät voitaisiin saada näin vastuuseen teoistaan. Toisena Heinonen on esittänyt ensikertalaisuusmääritelmien tiukentamista niin, että esimerkiksi väkivaltarikoksissa ei ensikertalaisuuskevennyksiä voisi tuomioihin tulla kuin yhden kerran.

– Nämä ovat sellaisia asioita missä oikeusministeri Antti Häkkäsen täytyy laittaa nyt ministeriön väki toimiin. Lisäksi voisi mainita myös vapautuvien vankien vaarallisuusarviot. Niistä tulisi tehdä sitovia eli estää ammattilaisten vaarallisiksi arvioitujen vankien vapautuminen.

Heinonen vaatii, että tehdyn selvityksen myötä väkivalta- ja seksuaalirikoksien tuomioihin saadaan selkeät tiukennukset ja muutenkin rangaistuksia tarkastellaan yleisen oikeustajun näkökulmasta.

Kommentit