VLN:n Timo Heinonen tyytyväinen Kymiringin 17,5 miljoonan euron lisärahoittamisesta

Uutiset, perjantaina 19.05.2017

Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen on tyytyväinen maamme hallituksen ratkaisusta osoittaa lisärahoitusta Kymiringin moottoriratahankkeelle. Hallitus osoitti lisätalousarviossa Iittiin rakentuvalle ratahankkeelle lisämäärärahaa 3,5 miljoonaa euroa ja alueen risteysjärjestelyihin vielä 14 miljoonaa euroa kahdelle vuodelle. Lisärahoituksella valtio pitää kiinni aiemmin luvatusta ja varmistaa osaltaan hankkeen rakentamisen pysymisen aikataulussa.

– On äärimmäisen tärkeää, että lisärahoitus nyt löytyi valtiovarainministeri Petteri Orpon johdolla. Kymiring on valtakunnallisesti yksi maamme tärkeimmistä uusista urheilurakentamisen hankkeista ja lopullisessa muodossaan se mahdollistaa käytännössä jopa F1-kilpailujen hakemisen Suomeen. Tärkeämpää kuitenkin alussa on saada maahamme kansainväliset kriteerit täyttävä rata, missä voidaan järjestää moottoripyörien MotoGP-kilpailuja, rallicrossin MM-osakilpailuja ja muita vastaavia tapahtumia, totesi Timo Heinonen.

Kymi Ringin rankenteilla olevalle 4,6 kilometrin mittaiselle radalle on haettu Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n FIA 1 -luokitusta.

– Rakennusvaiheessa on järkevää tehdä kerralla kunnollinen, moottoriurheilun arvokilpailuillekin riittävä, suorituspaikka ja tässä ykkösluokitus on tärkeä stepi. Kun olosuhteet ovat kunnossa päästään pohtimaan sitten kilpailujen toteutuksia.

Moto GP-luokan eli ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailun valmistelut ovat pisimmällä ja  ajankohta varmistunee jo kesän aikana.

– Tämä valtion lisärahoitus oli tässä aikataulukysymyksessäkin ratkaisevan tärkeä. Nyt rakennustyöt jatkuvat suunnitellusti.

Kommentit