Kansanedustaja Timo Heinonen Tuulosen Syysmessuilla: Maaseudun pienempienkin teiden remontteja on jatkettava

Uutiset, lauantaina 24.08.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja viime hallituskaudella myös liikennejaostossa toiminut Timo Heinonen pitää välttämättömänä, että valtion teiden korjausvelkaohjelmaa jatketaan myös uudella hallituskaudella. Heinonen sanoo lisärahoituksen perusväylänpitoon olevan elinvoimaisen Suomen elinehto, mutta myös korjausrahaa tarvitaan lisää.

-Valtion alempi tieverkko on päästetty niin huonoon kuntoon, että nämä tiet vaativat käytännössä normaalin ylläpidon lisäksi nyt myös peruskorjauksia. Teiden runkoja pitää korjata ja pintoja korjata pelkkää sorastusta syvemmin. Näitä rahoja lisäsimme tälle vuodelle vielä eduskunnassa viime joulukuussa ja näiltä teiltä tullut palaute on ollut kyllä yksinomaan kiittelevää, kertoi Timo Heinonen Tuulosen Syysmessujen jälkeen.

Yksi tänä vuonna remontoituja teitä on Teurontie Lounais-Hämeessä.

Heinonen kertoi saaneensa tierahoista kiitosta mm. Tammelasta, Janakkalasta, Asikkalasta kuin myös Hämeenlinnasta ja Lammilta.

-Saimme lisärahoitusta ja myös kelirikkorahoitusta tälle vuodelle useammalle tielle tänne Kanta- ja Päijät-Hämeeseenkin. Näistä on tullut runsaasti kiitosta, mutta myös palautetta, että tehtävää riittää vielä monilla teillä.

Tälle vuodelle saatiin rahoitusta kelirikkotöihin Kanta-Hämeessä Iittalan (mt13677) Kankaisten asfaltointiin ja stabilointii  199 000€, Tammelan Vaihijoelle (mt13657) 290 000€ ja Lammille Ylänne-Haapakoski -tielle 60 000€. Lopelta kelirikkorahoituksen piiriin saatiin Mustajoentien (mt 13614) 50 000€ runkokelirikkokorjauksella, Vojakkalantien (mt2824)  rakenteiden parantamiset ja asfaltoinnut Hiisilä-Vojakkala-välille 155 000e ja Patojantien mt13613 runkokelirikkokorjaus  45 000 eurolla. Päijät-Hämeen puolelta mukana on Hämeenkoskella ja Hollolassa Porvolantien runkokelirikkokorjaus 65 000€, Asikkalassa Rutalahden (mt14129) runkokelirikkokorjaus 70 000€ ja Sysmässä ja Hartolassa Kirveskoski (mt15050) 60 000 eurolla.

-Ja tässä kokonaisuudessa mukana oli myös siis Hausjärven Puujaantie, jonka jo aiemmin kerroinkin. Puujaantien 132 000€ budjetilla tehtiin tien rakenteiden korjauksia ja asfaltointeja ja sieltä on tullut runsaasti palautetta ja kiitosta, mutta myös uusia remonttikohdetarpeita, kertoi Heinonen.

Eduskunnassa joulukuussa päätetty Hämeen liikennepaketti on myös edennyt toteutukseen.

-Sorateiden remontit ovat alkaneet tai alkamassa nyt syksyllä. Näitä ovat mm. Lopella Järventaustantie 60 000€ soratien peruskorjaus ja Hirvijärventie sotatien peruskorjaus ja asfaltointeja 70 000€.

Janakkalan Tanttalantien 210 000€ korjaus on jo tehty ja iso rahoitus saatiin myös Riihimäki-Hausjärvi Selänojantielle 400 000€ ja Padasjoen Auttoinen-Porasa 100 000€.

Tammelan Ojajärventie 50 000€   suunniteltiin ja kilpailutettiin muiden hankkeiden tapaan kevään ja alkukesän aikana ja toteutus näissä kaikissa on niin, että valmista on lokakuun loppuun mennessä.

-Samassa aikataulussa etenee myös Hämeenlinnan Liesontie-Porraskoski asfaltointi ja peruskorjaus 900 000€ budjetilla.

Kantatie 54:n riista-aitatyö Riihimäeltä Vojakkalaan on jo myös valmistelussa ja hanketta suunnitellaan nykyisen tiealueella toteutettavaksi.

-Rahoitus on varattu niin, että riista-aita saadaan rakennettua yhtenäiseksi Riihimäeltä Silmänkannon alueelta Länsi-Lopelle Vojakkalaan asti tämän vuoden aikana. Nyt näyttää siltä, että rakentaminen on aikapaljon suunniteltua kalliimpaa ja tiealue kapea ja liittymiä paljon niin rahoitus riittänee vain Lopen kirkonkylän ja Riihimäen välille. Jatkon rahoitusta täytyy sitten etsiä tuleville vuosille niin Lopelta kohti Tammelaa kuin Riihimäeltä kohti Hausjärveä ja Kärkölää, kertoi Heinonen väliaikatietoa.

Riihimäen VT3 Herajoen liitäntäpysäköinti on myös jo rakennusvaiheessa. Hanke tehdään niin, että painumisen jälkeen sen tulisi olla valmis vuoden kuluttua.

-Näitä tierahoja pitää saada lisää myös ensi vuodelle niin tänne Kanta- kuin Päijät-Hämeeseenkin. Ja kaiken kaikkiaan maamme tieverkko tarvitsee nyt peruskorjausta ja myös parempaa ylläpitoa.

Kansanedustaja Timo Heinonen avasi syksyn kiertueensa tänään Tuuloksen Tuulosen Syysmarkkinoilta.

-Kesällä tuli kierrettyä kymmeniä markkinoita ja tapahtumia ja nyt syksylle on myös kalenterissa monia. Osassa on tullut käytyä vuosittain kuten Kärkölän syysmarkkinoilla, mutta on siellä ihan uusiakin juttuja, totesi Heinonen paluumatkalla Tuuloksesta Lopelle.

 

Kommentit