Kansanedustaja Timo Heinonen: Tärkeää, että hallitus vahvistaa turvallisuutta

Uutiset, torstaina 31.08.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsen Timo Heinonen kiittää hallitusta merkittävistä lisäpanostuksista turvallisuuteen.

-Tällä hallituskaudella on panostettu merkittävästi turvallisuuteen laajasti. Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ovat vaatineet korjausliikkeitä ja hienoa, että budjettiriihessä sisäministeri Paula Risikon johdolla tähän koko ajan enemmän päällekkäin menevää turvallisuusympäristöön päätettiin osoittaa lisää resursseja, toteaa Heinonen, joka toimii toista nelivuotiskautta myös eduskunnan puolustusvaliokunnassa.

Hallitus tehostaa edelleen terrorismin vastaista toimintaa ja lisää määrärahoja poliisitoimelle ja Suojelupoliisille sekä kehysriihessä että nyt budjettiriihessä.

-Poliisille on osoitettu 44 miljoonaa euroa ja Suojelupoliisille 6 miljoonaa euroa lisämäärärahaa. Tällä voidaan parantaa mm. poliisin vaativien tilanteiden kalustoa ja parantaa operatiivista suorituskyvyä. Poliisimäärää tulee pystyä nostaa nykyisestä.

-Rajavartiolaitoksen toimintaa myös vahvistetaan ja myös Puolustusvoimille osoitetaan lisää rahoitusta turvallisuusympäristön muutoksen edellyttämän valmiuden parantamiseksi 50 miljoonaan euroa.

Heinonen pitää tärkeänä sitä, että myös terrorismilainsäädäntöä edelleen tiukennetaan.

-Viranomaisilla tulee olla riittävät resurssit, mutta myös oikeudet ja keinot puuttua perinteisiin, mutta myös uusiin uhkiin. Tässä kokonaisuudessa on tärkeä saada myös tiedustelulaki muiden länsimaiden tasolle.

Kommentit