Kokoomuksen Timo Heinonen: Alkoholilain uudistus on merkittävä piristysruiske maaseudulle

Uutiset, torstaina 14.09.2017

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen pitää hallituksen esityksiä alkoholilain uudistamiseksi erittäin tervetulleina maaseudun näkökulmasta. Uudistus tulee vahvistamaan kyläkauppojen kilpailuasemaa ja tarjoamaan myös muuten useita parannuksia maaseudulle.

”Kyläkaupoista voi jatkossa ostaa myös vahvemmat oluet. Tämä vähentää turhaa liikennettä kaupunkien Alkoihin ja vahvistaa maaseudun pienten kauppojen kilpailuasemaa”, toteaa Timo Heinonen.

Jatkossa kaupoissa, kioskeissa ja huoltamoilla myytäisiin alkoholijuomia 5,5 tilavuusprosentin vahvuuteen saakka.

”Uutena asiana tulee myös se, että pienpanimot saisivat luvan myydä käsityöläisoluita suoraan valmistuspaikalta. Pienen panimon tuotteena pidettäisiin lähtökohtaisesti maltaista käymisen avulla valmistettuja, vahvuudeltaan enintään 12-prosenttisia alkoholijuomia”, sanoo Heinonen.

Anniskelupaikat voisivat myös myydä alkoholijuomia asiakkaiden mukaan. Ulosmyynti noudattaisi kauppojen tapaan normaalien vähittäismyynnin sääntöjä.

”Ulosmyynti parantaa maaseudun palveluita, kun ruokapaikasta on jatkossa mahdollista ostaa esimerkiksi mökkireissulle saunajuomat”, sanoo Heinonen.

Heinosen mukaan uudistus avaa myös kasvumahdollisuuksia kotimaiselle viljelyelinkeinolle, kun paikalliset pienpanimot pääsevät paremmin kilpailemaan tuontijuomien rinnalle.

 

Kommentit