Timo Heinonen Hämeen maakuntavaltuuston johtoon

Uutiset, torstaina 31.08.2017

Kansanedustaja Timo Heinonen valittiin Hämeen Maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi uuden valtuustokauden alkajaisiksi. Heinonen tarttuu puheenjohtajan nuijaan useamman valtuustokauden kokemuksella ja odottaa uudelta valtuustolta vahvaa yhteistä tahtotilaa Hämeen maakunnan edistämiseksi.

– Aloitamme uuden kauden murrosvaiheessa ja olemme siksi paljon vartijoina. Maakuntauudistus ja Sote-uudistus tulevat muuttamaan myös kuntien asemaa merkittävästi ja siksikin on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen, totesi Timo Heinonen.

Heinonen pitää tärkeimpänä tehtävänä etsiä yhdessä ratkaisuja maakunnan vetovoiman vahvistamiseksi ja tässä tärkeiksi nousevat niin kaavoitus, liikenneratkaisut kuin palveluverkonkin toimivuus.

– Meillä toimii hyvin etelä-pohjois-suuntainen liikenneverkko ja sitä parannamme nyt myös isoilla raideinvestoinneilla pääradan parantamiseksi. Mutta itä-länsi-suuntainen yhteys tarvitsee vahvaa kehittämistä niin tiellä kuin rautateilläkin ja tässä kannattaa esillä pitää varausta myös raideyhteydelle Riihimäeltä Forssaan ja siitä eteenpäin. Näin maahamme syntyisi aito itä-länsi-suuntainen junayhteys aina Venäjälle asti, pohti Heinonen.

Timo Heinonen on toiminut yli 20 vuotta kunnanvaltuutettuna kotikunnassaan Lopella ja on kolmannen kauden Kokoomuksen kansanedustaja. Koulutukseltaan Heinonen on kasvatustieteen maisteri.

Kommentit