Kansanedustaja Timo Heinonen: Riihimäen Rautatieasema vihdoin esteetön

Uutiset, maanantaina 16.12.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Heinonen on tyytyväinen, että Riihimäen Rautatieasema saadaan vihdoin esteettömäksi. Rautatieaseman päälaiturit avattiin jouluksi käyttöön ja vielä perusparannustyöt jatkuvat mm. hissien ja asematunnelien osalta. Asemalaiturien korottaminen esteettömiksi on ollut vuosikausien työ.

-Viime kaudella valtiovarainministeri Petteri Orpon johdolla aseman remontille saatiin vihdoin rahoitus. Muistan, kun aikanaan Risto Autio (kesk.) nosti aseman esteettömyyden esille ja siitä taitaa olla aikaa reilusti yli kymmenen vuotta, muistelee ja kiittelee Timo Heinonen.

Pääradan peruskorjaus lähti etenee pääministeri Jyrki Kataisen hallituskaudella ja tämän jälkeen rahoituspäätöksiä tehtiin viime hallituskaudelle asti.

-Tämä on todella valtavan iso urakka. Kaikki kolmioraiteesta lähtien ja nyt asemapihan remontti ja lisäraiteet eteläiselle osuudelle ovat osaltaan olleet edellytys sille, että pääradan välityskykyä saadaan parannettua ja junayhteyksiä lopulta lisättyä niin Hämeenlinnasta kuin Riihimäeltäkin Helsinkiin ja myös pohjoiseen, muistuttaa Heinonen.

Riihimäen risteysaseman saaminen esteettömäksi on tärkeä askel tässä kokonaisuudessa, mutta myös paikallisesti.

-Nyt juniin pääsee ilman korkeita portaita. Hissien valmistumisen jälkeen pääristeysasemamme on lopulta tässä jo lainkin pitkään edellyttämässä kunnossa.

Heinonen on huolissaan kuitenkin pääradan remontin jatkumisesta. Rinteen ja nyt Marinin hallituksen kaudella pääradan suunnittelu on hidastunut ja aikataulu myös EU:n tuen hakemiselle uhkaa lipua käsistä.

-On todella valitettavaa, että jälleen on puolivuotta hukattu tässä työssä. Aikataulu pääradan lisäraiteiden ja välityskyvyn parantamiseksi Riihimäeltä Hämeenlinnaan ja siitä pohjoiseen oli jo aiemmin tiukka ja nyt näyttää pahasti siltä, että hankkeiden viivyttely pahimmassa tapauksessa vie mahdollisuudet hakea ja saada alkavan EU-tukikauden tukia pääradalle, toteaa Heinonen huolestuneena.

Eduskunta äänestää vielä alkavalla viikolla lisärahoituksesta pääradalle Kokoomuksen tekemän lisäysesityksen mukaisesti.

-Toivottavasti kaikki pääradan varren kansanedustajat antavat nyt tuen pääradalle äänestämällä tämän lisärahoituksen puolesta. Pääradan välityskyvyn parantaminen ja lisäraiteet ovat koko maan kilpailukyvyn ja menestyksen kannalta elintärkeitä hankkeita.

 

 

Kommentit