Kansanedustaja Timo Heinonen: Poliisille tarvitaan välittömästi lisäresursseja

Uutiset, torstaina 01.10.2015

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsen Timo Heinonen on huolissaan poliisin resursseista kasvavan pakolaistilanteen edessä. Heinonen vaatiikin hallitusta lisäämään jo tälle vuodelle poliisin määrärahoja ja resursseja niin että poliisi voi suoriutua kaikista tehtävistään.

– Tämä tilanne nyt paljastaa sen, että pitkässä juoksussa valittu mm. Ruotsista ja muista pohjoismaista poikkeava linja poliisien määrässä on ollut väärä. Poliisi ei pysty suoriutumaan kaikista sille annetuista tehtävistä ja siksi nyt onkin tärkeää välittömästi osoittaa lisämäärärahoja poliisille, toteaa Timo Heinonen.

Pakolaistilanne on vaikuttanut jo liikennevalvontaan ja tulee vaikuttamaan myös rikostutkintaan, kun poliisi joutuu tukemaan ulkomaalaisasioita hoitavia ryhmiä. Poliisihallitus on joutunut paikkaamaan resurssipulaa jo lähettämällä myös poliisiopiskelijoita tukemaan turvapaikkatutkintaa.

– Tilanne on nyt poikkeuksellinen, mutta tällaisessakin tilanteessa meidän tulee turvata poliisin toiminta kaikessa laajuudessa. Tarvitsemme lisää poliiseja, mutta myös resursseja Supoon ja myös osoittain lainsäädännöllinen uudistamista, vaatii Heinonen viitaten mm. presidentti Sauli Niinistönkin esille nostamaan tiedustelun tasoon.

Heinonen muistuttaa, että myös normaalissa tilanteessa poliisien määrä Suomessa on muita maita alhaisempi ja tämä kehitys tulee Heinosen mukaan nyt myös muuttaa.

– Hallituksen tulee lisätalousarvion kautta nyt ratkaista poliisien riittävä määrä ja tehtävien hoito ja sen jälkeen tehdä määrätietoinen suunnitelma poliisin riittäviin resurssien turvaamiseksi myös tulevaisuudessa.

Tagit: Poliisi,

Kommentit