Kansanedustaja Timo Heinonen Oitissa: Teiden korjausvelkaohjelmaa pitää jatkaa

Uutiset, keskiviikkona 03.04.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen puhui keskiviikkona 3.4.2019 Hausjärven Oitissa Pihvipaikassa Kantatie 54:n varressa. Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen kiitteli Heinosta myös Hausjärven saamista tierahoista kuluvalle vuodelle, mutta esille nousi myös korjausvelkaohjelman jatkon tarve.

-Oitissa, mutta myös Lahden Markkinoilla teiden kunto puhutti kyllä useammassakin keskustelussa. Olemme tällä kaudella laittaneet teihin enemmän rahaa kuin miesmuistiin, mutta se vasta pysäytti korjausvelan kasvun. Nyt tarvitaan vähintään 300 miljoonaa euroa lisärahaa joka vuosi teiden kuntoonsaamiseksi noin kahden vaalikauden ajan, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi jokin aika sitten, että joulukuussa päätettyjen hankkeiden lisäksi saadaan vielä muutama uusikin tiehanke tänä vuonna liikkeelle. Lopelta kelirikkorahoituksen piiriin saatiin vielä Mustajoentien (mt 13614) 50 000€ runkokelirikkokorjauksella, Vojakkalantielle (mt2824) tulee rakenteen parantamista ja asfaltointeja varten Hiisilä-Vojakkala-välille 155 000e ja Patojantien mt13613 runkokelirikkokorjaus toteutetaan 45 000 eurolla.

-Iso hanke on Selänojantie korjaus Riihimäeltä Hausjärvelle. Sille sain tälle vuodelle 400 000 euron valtiontue ja Puujaantielle tehdään myös rakenteiden korjauksia ja peruskorjaustöitä. Näissä täytyy kiitosta antaa erityisesti Jyri Laineelle ja Riku Bitterille, jotka hankkeita esillä pitävät.

Lisäksi työnalle saadaan kelirikkotöinä tänä vuonna vielä Kanta-Hämeessä Iittalassa (mt13677) Kankaisten asfaltointi ja stabilointi 199 000€, Tammelassa tehdään Vaihijoki (mt13657) 290 000€ ja Lammilla Ylänne-Haapakoski 60 000€.

Päijät-Hämeen puolelta mukana on Hämeenkoskella ja Hollolassa Porvolantien runkokelirikkokorjaus 65 000€, Asikkalassa Rutalahden (mt14129) runkokelirikkokorjaus 70 000€ ja Sysmässä ja Hartolassa Kirveskoski (mt15050) 60 000 eurolla.

-Ja tässä kokonaisuudessa on mukana myös siis tuo Hausjärven Puujaantie, jonka jo aiemmin kerroinkin. Puujaantien 132 000€ budjetilla tehdään tien rakenteiden korjauksia ja asfaltointeja.

Aiemmin päätetyistä, Heinosen tekemien esitysten pohjalta tulleista liikennehankkeista, Heinonen kertoi sen verran väliaikatietoa, että Lopella Järventaustantie 60 000€ soratien peruskorjaus ja Hirvijärventie sotatien peruskorjaus ja asfaltointeja 70 000€ ja Janakkalan Tanttalantie  210 000€, Riihimäki-Hausjärvi Selänojantie 400 000€, Padasjoen Auttoinen-Porasa 100 000€ ja Tammelan Ojajärventie 50 000€  suunnitellaan ja kilpailutetaan kevään ja alkukesän aikana ja toteutus näissä kaikissa tehdään niin, että valmista on lokakuun loppuun mennessä.

-Samassa aikataulussa etenee myös Hämeenlinnan Liesontie-Porraskoski asfaltointi ja peruskorjaus 900 000€ budjetilla.

Kantatie 54:n riista-aitatyö Riihimäeltä Vojakkalaan on jo myös valmistelussa ja hanketta suunnitellaan nykyisen tiealueella toteutettavaksi. Rahoitus on varattu niin, että riista-aita saadaan rakennettua yhtenäiseksi Riihimäeltä Silmänkannon alueelta Länsi-Lopelle Vojakkalaan asti tämän vuoden aikana.

-Paraikaa käydään läpi tiealueen riittävyyttä. Tämä vie jonkin verran aikaa ja se ratkaisee koska aitaa päästään pystyttämään. Tavoite minulla on, että ensi vuonna sitten voitaisiin tehdä riista-aita Riihimäeltä Hausjärvelle ja Kärkölään päin, kertoi Heinonen.

Riihimäen VT3 Herajoen liitäntäpysäköinti myös etenee. Hankkeelle on valmiit suunnitelmat ja työt pääsenevät käyntiin kun Riihimäen kaupungin omarahoituksesta (200 000e) tulee päätös. Hanke toteutetaan ns. 50/50 -hankkeena siis yhteistyössä kaupungin kanssa.

-On tärkeä, että isojen tärkeiden raidehankkeiden erityisesti pääradan lisäraiteiden rinnalla saamme eteenpäin myös tätä teiden korjausvelkatyötä. Poikittaisliikenne tulee kuitenkin kulkemaan isolta ison tässä maassa tulevaisuudessakin kumipyörillä. Itse olen sitoutunut tähän korjausvelkatyöhön, mutta pidän tärkeänä, että saamme myös lisärahoitusta talvi- ja kesäkunnossapitoon, totesi Heinonen ajaessaan itsekin tienpäällä kantatie 54:llä Oitista Riihimäelle.

-Peuroja on aivan valtavasti. Eilen kun ajelin Hämeenlinnasta Lopelle niin näin illalla 25 peuraa ja tänään jo keskellä päivää on laskettu matkan varrelta toistakymmentä. Riista-aidat siis tulevat todellakin tarpeeseen.

Kansanedustaja Timo Heinonen kiersi keskiviikkona kollegansa Ben Zyskowiczin kanssa Hämeessä käyden mm. Lahdessa, Hollolassa, Hausjärvellä ja Riihimäellä.

Kommentit