Kansanedustaja Timo Heinonen mukaan aluevaaleihin: ”OmaHäme pitää rakentaa nyt hyvin ja vastuullisesti”

Uutiset, keskiviikkona 08.12.2021

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen allekirjoitti 8.12.2021 historian ensimmäisten aluevaalien ehdokassitoumuksen. Heinonen kertoi Kokoomuksen puoluetoimistolla ehdokassitoumuksen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kanssa allekirjoittaessaan, että hän haluaa olla huolehtimassa omalta osaltaan, että Oma Hämeen valmistelu ja ensimmäinen tärkeä

Allekirjoitin tänään Oma Hämeen -aluevaaliehdokassitoumuksen Kokoomuksen puoluetoimistolla Ostrobotnialla yhdessä ystäväni ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kanssa. Petteri ehdolla Varsinais-Suomessa ja minä Hämeessä. Yhdessä ja yhteistyöllä.

toimintakausi menee hyvin.

-Ensimmäisinä vuosina luodaan toimintamallit uudelle aluehallinnolle. Samalla myös hyvin pitkälle luodaan askelmerkit siihen miten ja millaisia sote-palveluita Kanta-Hämeessä on tulevaisuudessa. Haluan myös osaltani olla varmistamassa, että kaikki mahdolliset toimintamallit otetaan käyttöön on sitten kyse palvelusetelin käytöstä tai digipalveluista. Lääkäripalvelut ja vanhusten asumispalvelut pitää olla lähipalveluina tulevaisuudessa, totesi Timo Heinonen.

Heinonen totesi, että aluehallinnon uudistus on kuntakenttää suurimmin muuttama uudistus ja se tulee merkittävällä tavalla myös haastamaan kuntia tulevaisuudessa.

-On tärkeä huolehtia, että joka puolella maakuntaa saadaan nämä palvelut tasavertaisesti. On myös tärkeä pitää huolta, että palo- ja pelastustoimi ja ensihoito on kunnossa niin kaupungeissa kuin maalaiskunnissakin. Toivon, että sopimuspalokuntien keskeisen tärkeä rooli tunnistetaan ja sitä myös tuetaan ja vaalitaan uudessa aluehallinnossa, totesi Heinonen.

Heinonen muistutti, että Kokoomuksen ehdokaslista aluevaaleissa tulee olemaan Hämeessäkin täysi ja listalta löytyy useita sote-alan ammattilaisia ja myös palo- ja pelastustoimen ammattilaisia.

-Mutta, jos äänestäjät niin haluavat ja päättävät niin mielelläni itse olen mukana myös tätä uudistusta valmistelemassa ja käynnistämässä ja pitämässä huolta, että koko Häme tulee kuulluksi, monipuoliset palveluiden tuottamismallit esimerkiksi palvelusetelit täysimääräisesti hyödynnetyksi, mutta myös talouden näkökulmasta uudistus vastuullisesti valmisteltua, totesi Heinonen.

Ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Aluevaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 12. – 18.1.2022 ja ulkomailla 12. – 15.1.2022- Uudet aluevaltuustot aloittavat työnsä 1.3.2022.

Kommentit