Kokoomuksen Timo Heinonen valtiovarainministeri Annika Saarikolle: ”Vasemmistohallitus pysyy kasassa vain keskustan tuella”

Uutiset, lauantaina 04.12.2021

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) muistuttaa valtiovarainministeri Annika Saarikkoa siitä, että vastuuttoman velkapolitiikan vasemmistohallitus on pysynyt ja pysyy kasassa vain keskustan tuella. Saarikko kritisoi tänään Ylen Ykkösaamussa vasemmistopuolueita lepsusta suhtautumisesta velkaantumiseen.

-Keskusta toimii Marinin hallituksen ja sen talouspolitiikan pönköpuolueena. Ilman keskustan tukea vasemmistopuolueiden velkaralli ei voi jatkua. Avaimet ovat valtiovarainministeri Saarikon käsissä, Heinonen sanoo.

Ykkösaamussa Saarikon ydinviesti oli, että hallituksen on jatkossa pidettävä talousarvion kehyksistä kiinni.

-Näitä puheita on keskustan suusta kuulunut koko vaalikausi. Teot kuitenkin puuttuvat. Valtiovarainministeripuolue keskusta on kuitannut joka ikisen velkamiljoonan, jonka vasemmistopuolueet ovat mankuneet budjettiin, Heinonen sanoi.

Heinonen muistuttaa Saarikkoa siitä, että kokoomus onnistui laatimaan vaihtoehtobudjettinsa alittaen hallituksen alkuperäisen menokehyksen. Keväällä hallituspuolueet vakuuttelivat, että menokehyksen rikkominen oli välttämätöntä. Heinosen mukaan valtiovarainministeripuolue petti suomalaiset.

-Joudumme sietämään jatkuvaa velkaantumista vain niin kauan kuin Annika Saarikko ja keskusta pitävät hallitusta pystyssä, Heinonen sanoo.

Heinonen toimii valtiovarainvaliokunnan kokoomusryhmän vetäjänä. Heinonen johti myös kokoomuksen vaihtoehtobudjetin valmistelua.

Kommentit