Kansanedustaja Timo Heinonen Lahden Markkinoilla: Politiikka on 110% yhteistyötä”

Uutiset, keskiviikkona 02.01.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen avasi uuden vuoden markkinakauden Lahden tammikuun kuukausimarkkinoilta 2.1.2019. Myrsky-yön jälkeen väkeä torille valui pikkuhiljaa ja keskustelut kävit vilkkaina.

-Yöllä oli talven pahin talvimyrsky ja se näkyi hieman liikenteessä ja varmasti jotkut jäivät kodinkin lämpöön. Väkeä kuitenkin oli liikkeellä ja monta mukavaa juttutuokiota ja keskustelua tuli päivän aikana käytyä, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen muisteli myös ensimmäisen eduskuntavaalikampanjansa markkinakiertuetta. Silloin Lahden torilla helmikuun markkinoilla oli niin kova pakkanen, että torilla tarkeni seistä vain vartin pätkissä.

-Sitten menimme aina läheisen kahvilan tuulikaappiin sulattelemaan. Muistan kuinka silloin se ensimmäinen kampanjani lähti myös todenteolla lentoon. Kiertäminen palkittiin ja olihan se myös itselle palkitsevaa, muisteli Heinonen.

Lahden markkinoilla oli puhuttanut monet ajankohtaiset asiat ja Heinonen sai kiitosta ja palautetta myös siitä, että hän oli kantahämäläisenä kansanedustajana ollut myös aktiivisesti avittamassa eteenpäin ja toteutukseen Lahden eteläistä kehätietä.

-Sain silloin palautetta aika paljon kun hankkeen takana oli niin vahvasti. Mutta yksin omaan kiittävää. Synnyttäähän tie myös maahamme paremman itä-länsi-suuntaisen tieyhteyden mikä palvelee Lahden ja Hollolan lisäksi myös koko Päijät-Hämettä, mutta myös Kanta-Hämettä, totesi Heinonen.

-Ohitustie tai kehätie oli hyvä esimerkki siitä, että politiikassa tarvitaan ennen muuta hyvää yhteistyötä. Politiikka on vähintäänkin 110% yhteistyötä ja tuloksia ei kukaan saa yksin aikaan vaan yhdessä ja yhteistyöllä ja usein yli kaikkien rajojen siis myös yli puoluerajojen.

Torilla ihmisiä huolehti liikennehankkeista eniten nyt SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen 5.15.2018 esittämät linjaukset ns. Itäradan kiirehtimisestä. Rinteen linjaukset on tulkittu niin että sosialidemokraatit haluavat viedä ykkösratahankkeena eteenpäin myös Päijät-Hämeen ohittavaa Itärataa.

-En ymmärrä tätä linjausta. Kyllä pääradan pitää olla selkeä ykkönen ja sen jatkohankkeet. Ne palvelevat koko Kasvu-Suomea ja niin Kanta- kuin Päijät-Hämettäkin. Rinteen linjaus ei toki yllättänyt sillä päärataa ei edes mainittu demarien vaihtoehtobudjetissa, totesi Timo Heinonen.

Heinosta oli Lahden torilla käynyt jututtamassa myös muutamat entiset loppilaisetkin, mutta myös eri aiheista terveisiä tuonutta markkinaväkeä.

-Oli mukana nähdä muutamia entisiä loppilaisia pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Terveisiä sain myös mm. koulutusasioista ja huolta kyllä herätti täälläkin ammattikoulujen nykytilanne. Myös urheiluasiat puhuttivat ja talous ja turvallisuuskin, luetteli Heinonen tammikuun kuukausimarkkinoiden ajankohtaisia keskustelunaiheita.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen aloittaa eduskuntavaalikampanjansa vasta helmikuun lopussa, mutta jo sitä ennen kalenterissa on paljon erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

-Olen kiertänyt tämän pian 13 vuotta hyvinkin ahkeraan eri tapahtumia ja markkinoita ympäri vuoden. Ei siinä siis isoa eroa ole minun kohdalla onko vaalit tulossa tai menossa tai päällä. Kollegani Pertti Salolainen joskus opetti, että tärkeintä on olla tavattavissa vaalien välissäkin ja olen itse tätä konkarin ohjetta yrittänyt noudattaa, pohti Heinonen.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla Heinosen kalenterissa on vielä myös hänen Pizzaa ja Politiikkaa -kiertueensa tilaisuus Lahdessa yhdessä Hämeen Kokoomusnuorten kanssa.

 

 

 

Kommentit