Kansanedustaja Timo Heinonen Lahden Markkinoilla: ”Pidän Iiro Viinasen opin nytkin mielessä. En voi luvata tätä teille.”

Uutiset, keskiviikkona 06.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui aurinkoisessa säässä, mutta kipakassa pakkasessa Lahden maaliskuun kuukausimarkkinoille. Eduskuntavaalit näkyivät torilla ja väkeäkin oli paljon liikkeellä. Vaaliteltoilla oli jaossa monenlaista ja myös vaalilupauksia jaettiin kilpaan. Heinonen toppuutteli lupauksia ja toivoi keskusteluun rehellisyyttä ja realismia.

-Iiro Viinanen aikanaan antoi yhden tärkeän neuvon. Hän sanoi, että puhu tänään niin, että kun huomenna saman asian parissa tullaan kysymään mielipidettä niin voit todeta, että niin sanoin eilen ja sanon tänäänkin. Tämä oli neuvo siihen, että älä muuta vastauksia sen mukaan kuka kysyy ja älä. Tai älä vastaa niin kuin uskot kysyjän sinun haluavan vastaavan jos et ole sitä mieltä tai et pysty sanomaasi sitten enää huomenna pitämään. Minusta hyvät ja järkevät neuvot ja olen halunnut tätä totuuteen perustuvaa ja realismiin perustuvaa politiikkaa yllä pitää, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi torilla monen keskustelijan tulleen juttusille mukanaan niin SDP:n kuin perussuomalaisten runsaat vaalilupaukset. Teltoilla oli luvattu eläkkeisiin satojen eurojen korotuksia, taitetun indeksin kumoamista ja montaa muuta.

-Minusta nämä totta kai tärkeitä asioita, mutta nyt pitää katsoa, että rahaa on tulevaisuudessakin mitä sitten voidaan käyttää. Pitää huolehtia, että työllisyys kehittyy edelleen myönteisesti ja talous vahvistuu. Tätä kautta voimme lisätä panoksia myös vanhustenhoitoon, koulutukseen ja myös pienimpiin eläkkeisiin. Mutta miljardeja ei tässä tilanteessa ole jaettavaksi. Se on tosiasia ja sen kanssa joutuu seuraavakin hallitus elämää, totesi Heinonen.

Keskusteluissa oli esillä Lahden Kuukausimarkkinoilla myös turvallisuus ja Päijät-Hämeen liikennehankkeet.

-Oli mukava kuulla, että Keravalta lähettävä lentoranta kerää kannatusta myös oikoradan suunnasta. Lupaan itse tehdä työtä myös sen eteen, että pääradan jälkeen kun aikanaan idän raideyhteyksiä pohditaan niin ne tehdään Helsingistä Lahden kautta. Ei ole mitään järkeä uusia linjauksia enää tehdä sinne eikä muuallekaan, totesi Heinonen.

Turvallisuusteemassa Heinonen sanoi keskustelussa olleen niin Puolustusvoimien resurssien kuin poliisienkin määrän.

-Turvallisuus pitää olla seuraavallakin hallituskaudella kärkiteemana. Arjen turvallisuuteen pitää panostaa ja se vaatii selvästi lisää poliiseja sen noin 8000, mutta myös lisää kantahenkilökuntaa puolustusvoimiin koulutustehtäviin. Me tulemme pitämään myös kiinni siitä, että hävittäjähanke etenee.

 

 

Kommentit