Timo Heinonen Hämeenlinnan Markkinoilla: ”Lupaan olla tolkun ääni jatkossakin”

Uutiset, tiistaina 05.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui maaliskuun kuukausimarkkinoille Hämeenlinnassa tiistaina 5.3.2019. Eduskuntatyön ollessa vielä kiivaimmillaan Heinonen ehti olla markkinoilla vain aamulla ja tätä varten jo ennen markkinoiden alkua juotiin kahveja Laurellin kahvilassa. Heinoselle tuli runsaasti kiitosta Hämeen Sanomien Vieraskynäkirjoituksesta, missä Heinonen toi tolkun ääntä liikenne- ja autoilukeskusteluun. Heinosen sanojen mukaan kaikkea ei ole järkevä kuitenkaan kieltää.

-Oli mukava huomata, että kirjoituksiani luetaan. Aamulla Laurellilla sain heti palautetta ja aikaiseksi hyvän keskustelunkin siitä miten autoilua pitää Suomessa kehittää ja viedä eteenpäin. Polttomoottoreiden syyllistäminen pitää lopettaa ja puhua siitä mitä pakoputkesta tulee. Jos uusi biodiesel on jopa nykysähköä puhtaampaa niin onhan se kertakaikkiaan hölmöä kieltää bensa- ja diesel-autot, totesi Timo Heinonen Hämeenlinnan kuukausimarkkinoiden jälkeen.

Heinonen kertoi, aamulla yhden Laurellin miesporukan kavereista tokaiseen, että ”on se hyvä, että sinä olet sentään tolkun ja järjen ääni”.

-Vastasin hänelle, että nykypolitiikkaa vaivaa se, että monimutkaisiin ongelmiin halutaan antaa yksinkertaisia vastauksia. Se ei vain yksinkertaisesti toimi. Tämä vaivaa muuten poliittista keskustelua tänä päivänä laajemminkin. Annetaan ymmärtää lyhyillä heitoilla, että asiat on näin tai noin, kun kuitenkin totuus on usein paljon monimutkaisempi, totesi Heinonen.

Hämeenlinnan markkinoilla puhutti tällä kertaa myös turvallisuus ja puolustusvoimien resurssit, mutta myös velkaneuvonta ja velallisten asema Suomessa. Laurellilla keskustelutti aamulla myös talous ja verotus.

-Näyttää siltä, että turvallisuus on kevään vaalien yksi kärkiteema. Hyvä niin sillä tällä sektorilla pitää jatkaa määrätietoista työtä turvallisuuden vahvistamiseksi. Arjen turvallisuus vaatii lisää poliiseja, mutta myös Puolustusvoimien resurssit ja myös henkilöresurssit pitää saada kuntoon. Tässä on vielä tehtävää, totesi Heinonen ajaessaan kohti Eduskuntaa, missä puolustusvaliokunta sai tänään suojatiloissa selvityksen niin Puolustusvoimien Laivue 2020 -hankkeesta kuin uusia hävittäjiäkin koskevasta HX-hankkeesta.

Turvallisuusteeman alla Heinonen järjestää jo ensi viikon keskiviikkona Panssarimuseolla pienoisseminaarin missä Heinosen lisäksi kuullaan myös puolustusvaliokunnan puheenjohtajaa Ilkka Kanervaa sekä Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaa, dosentti, kapteeni Antti Parosta. Seminaariin toivotaan ilmoittautumista sähköpostilla timo.heinonen@eduskunta.fi.

 

Kommentit