Kansanedustaja Timo Heinonen Tervakoskella: Moottori VT3 tulee pääradan lisäksi olemaan kasvun avain

Uutiset, lauantaina 02.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui lauantaina Kokoomuksen vaalitilaisuuteen Janakkalan Tervakoskella. Paperitehtaan ympärille syntynyt taajama on kasvanut viime vuosinakin hyvin vaikka nyt sekin ollut kärsinyt vetovoiman puutteesta. Myös pitovoima on heikentynyt kaikissa Hämeen kunnissa ja kaupungeissa ja kaupungistuminen on pakannut väkeä kiihtyvällä tahdilla suurten kaupunkien läheisyyteen. Heinoselta kysyttiinkin aamukahvilla Laurellilla ja liikekeskuksella useammassakin keskustelussa keinoja Hämeen vetovoiman palauttamiseksi.

-Itse pidän ehdottomasti tärkeimpänä sitä, että saamme liikenneyhteydet paremmiksi. Sijaintimme on erinomainen, mutta se vaatii tällä hetkellä toimivampaa ja parempaa päärataa, mutta myös parempaa tietoverkkoa ja tässä tärkeässä roolissa on runkona, voisi sanoa, päätienä, valtatie kolmonen Helsingistä Hämeeseen ja täällä Tampereelle, totesi Heinonen paluu matkalla lauantai-päivän kiertueeltaan.

Heinonen piti tärkeänä, että moottoritien nopeusrajoituksia saadaan ensi kaudella korotettua ja myös muutettua talviajoilta sään mukaan muuttuviksi. Nyt jo maaliskuun ensimmäisinä päivinä tie on ollut kesäkunnossa ja nopeusrajoitukset talvenjäämiä.

-Uusi laki mahdollistaa maksiminopeuden noston 130km/h. Se vähentää ylinopeuksia ja luo tielle turvallisuutta. Samaan aikaan pitää päästä eroon näistä kalenteriin merkityistä talvinopeuksista ja siirtyä säähän tai keliin perustuviin nopeuksiin talvisin, edellytti Heinonen.

Saattoliikenne on myös tärkeässä roolissa ja hyvänä esimerkkinä Heinonen nosti esille Tervakosken VT3:n liitäntäpysäköinnin. Heinonen kertoi, että torstaina käytiin suunnitteluneuvotteluja vastaavasta Herajoen risteykseen. Heinosen esityksestä hanke sai alkaneelle vuodelle valtiontuen ja Riihimäen kaupunki on myös sitoutunut hankkeeseen.

-Parkki on tarkoitus rakentaa nyt kesällä ja se tulee palvelemaan niin henkilöautojen saattoliikennettä kuin bussiliikennettäkin. Samaan aikaan pitää saada myös pienemmät tiet parempaan kuntoon ja tätä kävimme myös torstaina Elyn johdon kanssa läpi. Hämeessä remontoidaan kesän ja syksyn aikana ennätysmäärä sorateitä, mutta myös pienempiä asfalttiteitä ja muutamia isompiakin teitä, kertoi Heinonen.

Tervakoskella Heinonen kertoi saaneensa palautetta ja kiitosta myös Tervakosken huomioimisesta Valtion Liikuntaneuvostossa. Valtion liikuntaneuvosto esitti Janakkalaan tälle vuodelle valtiontukea 750 000 euroa uuden koulukeskuksen liikuntasalille.

Heinosen johdolla valmistellaan parhaillaan myös päivitystä valtion liikuntapaikkarakentamisen tukemisen Suunta-asiakirjaan.

– Tarvitsemme ratkaisut mm. siihen, että voimme jatkossa tukea myös uusilla tavoilla rahoitettuja liikuntahankkeita. Ja itse pidän tärkeänä, että kaikki mallit ovat sellaisia, että käytössä olevalla rahalla saadaan aikaan mahdollisimman paljon liikuntaa, Heinonen jatkoi.

Janakkalan valtuusto päätti loppuvuodesta Tervakosken koulukeskuksen lisäksi Turengin koulukeskuksen rakentamisesta.

-Olen varma, että näillä sijainneilla pärjäämme tulevaisuudessakin. Nyt pitää myös uudistaa hieman kaavoja ja tarjota tilaa myös helpommalle asumiselle eli esimerkiksi kaksikerroksisille rivitaloille tai pienkerrostaloille luhtikäytävin. Nyt suuntaus on helpompaan asumiseen ja tarkoittaa niin hyviä liikenneyhteyksiä ja julkistaliikennettä, mutta myös pienempää taakkaa esimerkiksi pihojenhoidosta, kertoi Heinonen, joka on neljän vuoden ajan toiminut myös eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajana.

Lauantaina Heinosen kiertuepäivä vei mm. Janakkalan Tervakosken lisäksi myös Turenkiin. Päivän aikana Heinonen kävi myös Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Tagit: Tervakoski, vt3,

Kommentit