Kansanedustaja Timo Heinonen: Hämeenlinnan naisvankilan uudisrakennus merkittävä investointi Hämeelle

Uutiset, torstaina 15.03.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen kiittelee oikeusministeri Antti Häkkästä Hämeenlinnaan uuden naisvankilan uudisrakennushankeen käynnistämisestä. Hämeenlinnaan rakennettaan uusi naisvankila vuoteen 2020 mennessä.

Häkkänen, Antti kok

-Olemme pitkään tehneet Hämeessä työtä tämän eteen ja nyt päätös asiasta syntyi. Samalla pääsemme eroon paljuselleistä ja toiminta Hämeessä jatkuu entisessä laajuudessaan moderneissa tiloissa, kiittelee Timo Heinonen.

Uusi satapaikkainen naisvankila maksaa noin 34,1 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus saada käyttöön vuonna 2020.

-Vankilasta tulee moderni myös itse toiminnan ja rangaistuksen kärsimisen näkökulmasta. Tämä osaltaan tuo toimintaan tehokkuutta ja myös keinoja tukea naisvankien sopeutumista arkeen vapautumisen jälkeen. Käytöstä poistuva vankila on tehty lähes 50 vuotta sitten eikä sen peruskorjaaminen ollut enää järkevää eikä myöskään kustannuksiltakaan perusteltua.

-Ja on myös hyvä, että tämän myötä pääsemme eroon paljuselleistä Suomessa. Minusta se on perusteltua ja inhimillistä, toteaa Heinonen.

Uusi vankila turvaa myös vankeinhoidon jatkon Hämeessä Riihimäen lisäksi myös Hämeenlinnassa pitkälle tulevaisuuteen. Hämeenlinnan vankilassa on reilu 100 työntekijää, joista valtaosa kuuluu valvontahenkilöstöön.

Kommentit