Kansanedustaja Timo Heinonen aloitti kevään yritysvierailukierroksen Forssasta

Uutiset, tiistaina 13.03.2018

Kansanedustaja Timo Heinosen kevään yritysvierailukierros lähti käyntiin maanantaina 12.3. Forssasta. Vierailun kohteina olivat C.P.E. Production Oy, joka valmistaa erikoisvarusteita mm. eri maiden poliisille ja armeijoille ja Foxa Oy, joka on vuonna 1990 Forssassa perustettu työ-, armeija- ja ulkoiluvaatekankaita kehittävä ja valmistuttava yritys.

– Kummankin menestyvän ja kasvavan yrityksen taustalla on pitkäaikainen osaaminen ja tekeminen Forssassa. Kun C.P.E. Productionin taustalta löytyy vanha Kohon osaaminen niin Foxan perusta on taas Finlaysonin vuosikymmenten osaamisessa. Foxa Oy edustaa modernia tekstiilituotannon mallia, missä ydinosaaminen säilytetään lähellä asiakasta ja näin yritys jatkaakin ylpeänä Forssan yli 170-vuotista tekstiiliperinnettä, kertoo Heinonen.

C.P.E. (Combat protection equipments) Productionin toimitusjohtaja Harri Kolu esitteli yritystään ja sen tuotteita joista valtaosa menee edelleen ulkomaille vientiin eri maiden poliisille ja armeijoille. Tuotannosta noin 95 prosenttia menee vientiin.

Yritys toimittaa suojaliivejä myös Suomen Puolustusvoimille. Kuluvan kolmen vuoden aikana Puolustusvoimat on ostanut suojaliivejä forssalaisyritykseltä 11,2 miljoonalla eurolla ja jo aiemmin yritys on toimittanut puolustusvoimille joukkojenhallintavarusteita ja voimankäytön harjoitusvarusteita. Valikoimasta löytyy mm. luotisuojaliivejä ja erilaisia suojia mm. mellakkapoliisille.

Kiristynyt ja vaikeutunut turvallisuustilanne onkin näkynyt mm. siinä että mellakkapoliisien suojavarusteisiin kuuluu tänä päivänä jo koko kehon suojausvarustus eli kypärän, kilpien ja tällaisten perinteisten varusteiden lisäksi myös mm. kyynärsuojat, hartiasuojat, alasuojat eli edeltäjä Kohon jääkiekkoternein munarit, reisisuojat ja säärisuojat, toteaa Heinonen.

Heinonen jatkoi vierailua C.P.E:ltä Foxalle, jolla on myös vahva yhteys Suomen Puolustusvoimiin ja viime vuosina yritys on toimittanut mm. satojatuhansia metrejä sadeasukangasta Suomen armeijalle.

– Tämä erikoiskangas kehitettiin yhteistyössä puolustusvoimien insinöörien kanssa. Kyse ei siis ollut mistä tahansa sadeviitasta tai sadekankaasta vaan laatuvaatimukset olivat poikkeukselliset ja tuotteen piti olla mm. kevyt, vahva, hengittävä ja vesitiivis kovimmissakin rankkasateissa, sanoo Heinonen.

Sadeasukangas painettiin M05 maastokuosilla ja painetussa kankaassa on myös IRR-ominaisuudet. Toimitusten aikana Foxan laboratoriossa varmistettiin sadoin testauksin, että materiaali täyttää puolustusvoimien vaatimukset myös useiden pesukertojen jälkeen. Suosittua kuosia on painettu myös kahdellekymmenelle eri materiaalille ja yrityksen valikoimasta löytyy normaalien kenttävaatekankaiden lisäksi vahvoja Foxdura-kankaita, pinnoitettuja ja laminoituja sade-ja kuorivaatekankaita, rip-stoppeja, lakanoita ja naamioverkkoneuloksia.

Foxa on toimittanut lisäksi pitkään mm. Hanx Oy:lle erilaisia kestäviä kankaita moottoripyörä- ja moottorikelkkavaatteisiin. Moottorikelkkailun varusteissa yhtyy armeijan vaatimuksien tapaan poikkeuksellisen vaativat ominaisuudet.

– Moottorikelkka-asujahan käytetään mm. poikkeuksellisen kylmissä olosuhteissa pakkasen, mutta myös viiman ja tuulen keskellä. Foxan kehittämät omat Action-kankaat ovatkin osoittautuneet toimiviksi myös tällaisissa ääriolosuhteissa. Esimerkiksi toisin kuin mikrohuokoiset kalvot, Foxan Action-kankaat eivät jäädy ja menetä hengittävyyttään kylmimmilläkään reiteillä. Ja yksi ihan mielenkiintoinen juttu oli myös se miten Forssasta toimitettiin  suuri määrä kestävää polyamidi Action Sailing -kangasta, missä on hengittävä ja vettäpitävä PU-pinta, Ryanairin lentohenkilöstön takkeihin, lisää Heinonen.

Kansanedustajan yritysvierailut jatkuvat keväällä Hämeessä.

Kommentit