Kansanedustaja ja Puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen Yle Puheella: Oli tärkeä, että vaikeistakin asioista päästiin keskusteluyhteyteen

Uutiset, tiistaina 17.07.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen totesi Yle Puheen Politiikkaradiossa, että Suomi oli suurvaltojen presidenttien tapaamisen selkeä voittaja. Heinonen myös totesi, että oli tärkeää, että Venäjä ja Yhdysvallat pääsivät jälleen samaan pöytään ja keskustelemaan vaikeistakin asioista.

-Toki jotain konkreettistakin olisi neuvotteluista ollut hyvä tulla, mutta toisaalta ei tästä mitään suuria päätöksiä odotettukaan. Sellaiset vievät pidemmän ajan ja tämä oli lähinnä minusta tulehtuneiden välien lämmittelyä, totesi Timo Heinonen Politiikkaradiossa.

Heinosen kanssa keskusteluun osallistui myös ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Ville Sinkkonen. Keskustelussa isoon rooliin nousi myös syytökset Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Kaikki keskustelijat olivat samaa mieltä, että tiedotustilaisuudessa asiaa kommentoinut presidentti Donald Trump vain vaikeutti tilannettaan.

-Tilanteessa missä olisi ollut syytä olla tiukka ja tuomita, niin Trump tuntui vain myötäilevän, totesi Heinonen.

Heinonen totesi keskustelun lopussa tapaamisen suurin voittaja, keskusteluyhteyden avaamisen lisäksi, olevan Suomi. Suomi ja erityisesti tasavallan presidentti Sauli Niinistö keräsivätkin kansainvälisesti runsaasti kiitosta järjestelyistä.

-Kyllä Suomi varmasti valikoitui tapaamispaikaksi historiamme ja suurelta osin presidentti Niinistön hyvien suhteiden ansiosta. Vaikka emme olekaan puolueeton ja olemme vahvasti osa länttä ja myös NATOn kumppanimaa, niin meillä on hyvät suhteet myös Venäjään. Tässä tärkeässä roolissa on ollut nimenomaan Niinistö, Heinonen totesi keskustelun päätyttyä ja sanoi puheet harmaasta vyöhykkeestä palvelevan ihan muita kuin Suomen etua.

Yle Puheen Politiikkaradion varsinainen lähetys ja jatkot on kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

 

Kommentit