Ilkka-papin Metsäkirkko tuo joulurauhan metsäneläimillekin – Ja Timotein joulukonsertti joulun sydämeenkin

Blogi, sunnuntaina 18.12.2016

Tänään polkumme kulki Eräsavun Metsäkirkkoon. Eräsavun pihalta ulkotulet johdattelivat perinteen mukaan meidät metsäalttarin roihujen äärelle. Ilkka-papin aikanaan aloittama perinne tuo joulurauhan myös metsäneläimille ja luonnon rauhoittavaa voimaan myös meille. Väkeä oli tänäkin vuonna paljon matkassa ja tunnelma käsinkosketeltavan harras ja rauhallinen.

Tänään metsän eläinten keskellä hiljennyttiin kappalaisemme Ilkka Juotteen johdolla jo 14. kerran. Alunperin metsäneläinten hartauteen keräännyttiin Keski-Lopen Eräveikkojen majalle Erävisjoen varteen, mutta viime vuosina paikaksi on vakiintunut Nyynynäisissä Eräsavun metsä. Korpikirkon olivat jälleen tehneet siis Kormu-Launosten Metsäveikot ja mukana Metsäkirkon toteutuksessa oli kanssamme myös Partiolippukunta Santamäen Palokärjet, Lopen seurakunta ja lukuisat talkoolaiset.

Tämän vuotinen metsäkirkko jatkoi siis Ilkka-papin vuosien perinnettä, johon on kuulunut aina myös jotain hyvin tuoretta: ”jälleennäkemisen iloa, yksinkertaista elämäntapaa ja pienestä iloitsemista”. Nämä ovat sellaisia arvoja joita Ilkka-pappi on meille rippikoululaisilleen vuosikymmenten ajan opettanut ja ne ovat kantaneet.

Niin kuin useana vuotena ennekin, niin nytkin lauloimme kantatoteutuksena Ilkan luoma uuden laulun. Ennen sitä Matti Ahtiaisen pasuunan soitto oli kutsunut metsäneläimetkin hiljentymään roihun äärelle, jossa kuulimme metsäeläinten joulurauhanjulistus. Metsästäjät toivat omat tervehdyksensä juhlaan ja Erkki Holma luki raamatuntekstin, jonka sanoman kytki nykyaikaan Ilkka-pappi.

Tämän puolituntisen jouluisen hartauden päätyttyä jäimme vielä hetkeksi metsän siimekseen roihun ja tyhjän ristin valon äärelle. Ilkan sanoin ”sielun taakkojen purkupaikalle” ja sieltä jatkoimme lahtivajalle iltapalalle. Metsäkirkosta ratkemme kohti joulua jatkui Lopen kirkkoon Naiskuoro Timotein joulukonserttiin.

Timotein Joulukonsertti toi sydäämen joulun

Ja konsertissa Annelin kaikki kuorot kiittivät johtajaansa ja onnittelivat Vuoden Kuoronjohtajan -palkinnosta.

Naiskuoro Timotei ja Lopen Lapsi- ja Nuorisokuoron joulukonsertti jatkoi upeaa neljättä adventtia. Kuoroja johtavaa Anneli Julenia muistettiin tänään myös konsertissa. Anneli nimittäin hetki sitten valittiin Vuoden Kuoronjohtajaksi. Valinta ei olisi voinut osua oikeampaan ja erityisen kiitollinen olen siitä, että Anneli asuu juuri meidän alueellamme ja antaa osaamisensa ja työpanoksensa hämäläisten kuorojen käyttöön. Meidän Timotein lisäksi Anneli johtaa ainakin Lopen Lapsi- ja Nuorisokuoroa, riihimäkeläistä Kamarikuoro Gaudete!a ja Hämeenlinnan Mieslaulajia. Kaikkien kuorojen edustajat tänään Lopen joulukonsertissa paikalla ja hieno hetki kun Anneli muistamisella yllätettiin.

Timotei on pitänyt tänä vuonna kolme joulukonserttia ja levynjulkistamista juhlistanut kiertue päättyi kotikirkkoon. Itse olen kuunnellut kuoron uutta Joulun Lumo -levyä autossa julkistamiskonsertista lähtien ja täytyy sanoa, että upea on levy. Tänään levyn Timoteille tilaustyönä tehdyt laulut kuultiin ensimmäistä kertaa Lopen Kirkossa ja olivat vieläkin parempia.

Ja onhan se kummisedällä hienoa kun yhdessä maamme parhaimmassa naiskuorossa laulaa jo vasta 17-vuotias rakas kummityttö Venlakin ja konta ystävää lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisuudesta. Kiitos Timotein laulajat ja Anneli tämänkin illan konsertista. Jouluyönä tulen samaan paikkaan Jouluyö, Juhlayö -aaton yöhartauteen vaikka Kettua ei tulisikaan 🙂 Teistä saa loppilaisena olla ylpeä ja onnellinen.

Timotein levyä voitte ostaa Lopen Nesteeltä ja myös Spotyfyssa sitä voi kuunnella. Ja jos ette muuten saa niin laittakaa minulle sähköäpostia niin voin lähettää. Levy maksaa siis 20e, mutta sovitaan se sitten jos tilauksia tulee. Haen levyt vaikka vielä ennen joulua Nesteeltä niin saan postiin teille ajoissa. Tehdään tontun toimia jos siis tarvetta on.

Mukava viikonloppu takana ja nyt vielä ensi viikon kokouspapereiden pariin. Huomenna aamusta Helsinkiin ja illaksi johtamaan kotikunnan kunnanvaltuuston budjettikokousta ja vielä tavoite päästä yöksi takaisin eduskuntaan. Loppukirin paikka. Mutta sen joulun mikä nyt näistä tilaisuuksista on sydämeeni jo tullut yritän siellä pitää jouluun asti 🙂

Kommentit