Hyvää Kansallista Leivän viikkoa – Rukiista, kauraista, vehnäistä vai mitä laitetaan siivu?

Blogi, lauantaina 14.09.2019

Tällä viikolla on vietetty perinteistä Kansallista Leivän viikkoa. Hyvää ruokaa omasta maasta!

Itse voisin oikeastaan vaikka elää pelkällä leivällä. Niin paljon lämmintä tuoretta leipää rakastan. Hyvät tuoreet sämpylät omasta uunista. Rukiinen jälkiuunileipä, minkä päälle aito ja oikea Oivariini sulaa. Hapankorppuja. Monikossa.

Niin kokeilkaapa vaikka itse syödä vain yksi hapankorppu. Ei onnistu. Joskus listasimme eri asioita joita ei voi jättää yhteen ja kyllä hapankorppu oli melkein kaikkien listalla. Muita taisi olla sipsit, salmiakki, pähkinät ja sellaiset. Mitäs sinun Ei jää yhteen -listalla?

Mutta tällä viikolla on vietetty siis leivän viikkoa. Intistä edelleen suussa se paras näkkileivän maku ja olihan se koulun Koulunäkkikin ihan parasta. Leipää ja makuja omasta maasta.

Tänään ajattelin kysyä teiltä tämän blogin alle omia suosikkileipäreseptejä? Millaisia teette? Ja miten onnistuvat? Laittakaapa omat reseptit sämpylöistä ja leivistä jakoon.

Ystäväni Anne ja Antti tänään Facebookissa näin!: ”Tänään on virallinen Osta tilalta päivä! Meidän tilalta on ostettu suoraan jo vuodesta -87 löhtien ja taidamme olla Suomen vanhimpia maatilan suoramyyntejä. Hienoa että suomalaiset arvostavat kotimaista tuotantoa. Kiitollisena tästä, toivotamme tänäänkin asiakkaat tervetulleeksi ostoksille 9-15. T:Anne ja Antti
www.mikkolansuoramyynti.fi”. Vahva suositus! Ajelkaapa käymään Lopen Maakylässä tänään!

 

Minä leikkaan nyt Viipurilaisen Ruisleivästä vähän yli-överin palan. Päälle Oivariiniä ja juustoa. Voi pojat. Aamukahvi ja aina mustana.

Jokainen päivä voi olla Suomalaisen ruoan päivä – kun valitset Hyvää Suomesta -merkillä varustetun elintarvikkeen, valitset tuotteen, joka on…

💙 75–100 % suomalaisista raaka-aineista
💙 valmistettu Suomessa
💙 varmistettu suomalaiseksi tarkastuksin

Tunnusta kotimaista siis seuraavalla kauppareissullasi! 🛒🇫🇮 Ja tänään on myös Osta tilalta -päivä. Monet maatilat avaavat tänään ovensa ja myyvät hyviä tuotteitaan suoraan tilalta. Silloin tietää varmasti mitä saa.

….

Avaan tänään toisen blogi-sivun nyt illalla…

 

Kommentit