Poissa on Ystävä kallehin

Blogi, lauantaina 14.09.2019

Tänään olin tyhjentänyt kalenterini. Ystävieni juhlat Hyvinkäällä jäivät väliin, ratsastustapahtuma ja tilavierailut. Niitä ehdin, mutta Antille voin jättää jäähyväiset vain kerran.

Poissa on Ystävä kallehin.

Tutustuin Anttiin 17 vuotta sitten kahden ystäväni 30-vuotisjuhlamatkalla. Antti oli mainio seuramies ja sellaisena hän säilyi läpi elämänsä. Hieno ja värikäs huumori ja paljon juttuja ja tarinoita.

Ensimmäisellä matkalla Antti lauloi Jaakko Tepon Hilmaa ja Onnia. Ei karaokessa vaan seuramiehenä. Se on ollut siitä lähtien Antin laulu. Sellaisena se säilyy.

Antti tuli mukaan myös politiikkaa ja oli mukana niin valtuustossa kuin kunnanhallituksessa. Arvostettu ja osaava ja rohkeakin päätöksentekijä. Antin kaltaisia usein näihinkin tehtäviin kaipaa. Monet hauskat muistot näiltäkin ajoilta. Tampereella esimerkiksi seminaarimatkalla Antti halusi yöllä mustaamakkaraa yhteisen kaverimme Aimon kanssa. No Antille tyypilliseen tyyliin Antti nakkikioskilta pyysi 7 kg mustaamakkaraa. Myyjä ei tiennyt onko niin paljoa, joten pojat ostivat kaikki. Aamulla hotellihuoneessa oli sininen muovikassi täynnä ehtaa aitoa Tapolan mustaamakkaraa. Aika velikultia.

Antti teki myös paljon töitä minun eduskuntavaalikampanjoissa aikanaan ja oli monessa muussakin mukana. Kiitollinen kaikesta.

Antti oli monet kerrat myös mukana Annen kanssa Pekkalassamme rapujuhlissa. Ravut oli Antin herkkua. Maljan nostamme ensi kerralla Antille – Ystävälle – muistoksi ja teemme sen Antin tapaan: Kolme koputusta, toteamus ”sisään” ja sitten vaan suu auki ja lasi tyhjäksi.

Muistoja on paljon ja ne elävät ikuisesti. Kiitos yhteisistä hetkistä ja kaikesta mitä saimme yhdessä kokea. Osanotto vielä Antin läheisille.

Tänään tein Antin hienolle Pojalle mustaan kravattiin solmun. Tuntui vahvasti. Kuten illansuussa myös Pekkalassakin, kun kurjet tekivät ylilennon ja torviaan soitellen. Päivällä taivaskin itki, mutta illalla kaunis auringonlasku avasi tietä ystävälle.

❤️

Aurinko nousee
On kastetta maassa
Aika on herätä
Nousta ja lähteä
Kohdata ystävä kallehin

Niin kaunis on maa
Niin korkea taivas
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet
Niin varjoisat veet

Päivä on kirkas
Vain metsässä tuulee
Aika on leikin
Ja naurun ja riemun
Mukana ystävä kallehin

Aurinko laskee
Jo pitenee varjot
Aika on eron ja jäähyväisten
Poissa on ystävä kallehin

Kommentit